07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Seçilmişler Bal Gibi de Görevden Alınır”
“Seçilmişler Bal Gibi de Görevden Alınır”

“Seçilmişler Bal Gibi de Görevden Alınır”

Tayyip Erdoğan İstanbul’da ‘Milletle Bayramlaşma Programı’nda konuştu. Kayyum atamalarına ilişkin tepkileri eleştireren Erdoğan ” Bazıları ‘seçilmişler nasıl görevden alınır’ diyor. Bal gibi de alınır” dedi.

İşte Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından o bazı bölümler;

Van’daki bombalı saldırı

“Şu mübarek bayramın birinci gününde, Van’da bin kilo bombayı patlatan alçakları, er veya geç döktükleri kanda boğacağız. Bunun hiç lamı cimi yok. Zira bu mübarek bayramlarımızı, bu güzel günlerimizi bu millete zehir etmeye kimsenin hakkı yok. Bu şehitler, boşuna şehit olmadılar, bu gaziler boşuna gazi olmuyorlar. Ama bu alçaklar bunun hesabını verecekler.”

Avrupa’ya idam resti

“İdam tartışması bazı avrupalı liderler ‘Siz idamı savunuyorsunuz’ diyorlar. ‘Bakın, siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız’ dedim. Bunun kararını verecek olan Avrupa değildir, kararı verecek olan millettir, parlamentodur.”

“Savruldular, kaçıyorlar”

“Şimdi savruldular ve kaçıyorlar. Beyefendi kendisi ‘kainatın imamıymış. 170 ülkede faaliyetleri varmış. Hesap başka… Kıtalarda imamlar var. Türkiye’de Türkiye’nin imamı var, şehirlerin imamı var, ilçelerin imamı var, devlet kurumlarının imamı var. Hesap başka, hesap büyük ama hesap çok farklı yerden döndü. Şimdi savruldular ve kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.”

“Seçilmişler bal gibi de görevden alınırlar”

“28 belediye başkanı görevden alınmıştır. Bazıları ‘seçilmişler nasıl görevden alınır’ diyor. Bal gibi de alınır. Seçilmiş olmak size sınırsız devlet, millet aleyhinde tasarruf yetkisi vermez. Daha bitmedi, bunların devamı var. Çünkü bunlar rahat durmuyor. Devletin kamyonlarıyla TNT, tüp gaz taşıdılar.”

“15 Temmuz bu oyunun nihayeti değil, sadece bir aşamasıdır”

“Darbe girişiminde yer alanlar elbette FETÖ terör örgütünün mensuplarıdır. Fakat biliyoruz ki oyun büyük. 15 Temmuz bu oyunun nihayeti değil, sadece bir aşamasıdır. Sadece Türkiye’yi karıştırmıyorlar. Irak’ı karıştırdılar mı, karıştırdılar. Suriye’yi karıştırdılar mı, karıştırdılar. Afganistan, Mısır… Aynı şekilde Tunus, aynı şekilde Libya, hepsini karıştırıyorlar. Bu hala devam ediyor. Oynanan oyun İslam dünyasında. Oynanan oyun Müslüman ülkelerde. Milletimiz bizden bu oyunu kökünden bozmamızı istiyor ve bekliyor.”