07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Reşat Petek’i Silivri’den Çok İyi Hatırlıyorum”
“Reşat Petek’i Silivri’den Çok İyi Hatırlıyorum”

“Reşat Petek’i Silivri’den Çok İyi Hatırlıyorum”

Cemaatin kumpas operasyonlarında “irtica ile mücadele eylem planı’nda ıslak imzası olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine atılan, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, TBMM Darbe Komisyonu Başkanlığı’na AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek’in seçilmesine tepki gösterdi. Çiçek, Bir dönem FETÖ’nün avukatlığını yapan bir şahsiyetin bugün FETÖ’nün soruşturmasında başkan olması, başkanlık divanının tamamının AKP’den oluşması ne demokrasi ile ne bu örgütle mücadelede bir karşılığı olan konu değildir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, partisinin danışma meclisi toplantısına katılmak için geldiği Kayseri’de konuştu. Dursun Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kumpas davaları ile beraber olağan dışı bir ortama girdiğini söyledi. İşte Çiçek’in o açıklaması;

“FETÖ İktidarın sağladığı imkanlarla bize cezaevlerinde manevi işkence yaptı”

“Vatanı korumak için asker olmuştuk, Deniz Kuvvetleri’nde, Genelkurmay’da görev yaparken bizi bu FETÖ örgütü hedef seçti ve iktidarın sağladığı imkanlarla, çıkardığı yasalarla yıllarca bize cezaevlerinde manevi işkence yaptı. Bu iki ortak birbirlerine düştü. Türkiye’nin zenginliğini ve yönetimini paylaşamadılar. Ve bu mücadele ortamına girdik.”

“Operasyonları sulandırmak FETÖ’nün ihbar ettiği mağdur insanlar var”

“Yaşadığımız süreçte iki ayrı grup var. Birincisi o 15 Temmuz gecesini, o karanlık geceyi yaşatan, emperyalizmin uşağı, dış güçlerin maşası olan bir FETÖ örgütü var. Bunlar kesin suçlu. Kumpas davalarında suçlu, 15 Temmuz’da suçlu. Bize yaşattıkları ülkemizdeki zor şartlardan dolayı suçları sabit. Bir de bu örgütün bilerek ve isteyerek ihbar ettiği, kendi içine çektiği, davaları sulandırmak istediği mağdur insanlarımız var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mağdur insanların yanındayız. Kesinlikle FETÖ örgütünün yanında olamayız. İktidar ne hukuk tanıyor ne kanun tanıyor ve bu insanları bir gecede işinden atıyor. Meclisi saf dışı bıraktı. Kararnamelerle Türkiye’yi yönetmeye kalkıyor.”

 

“Reşat Petek’i ben Silivri zindanlarından çok iyi hatırlıyorum”

“Reşat Petek’i ben Silivri zindanlarından çok iyi hatırlıyorum. Çünkü orada vaktimiz çoktu. O programları, Reşat Petek’i çok dinledik. Bir dönem FETÖ’nün avukatlığını yapan bir şahsiyetin, bugün FETÖ’nün soruşturmasında başkan olması, başkanlık divanının tamamının AKP’den oluşması, ne demokrasi ile ne de bu örgüt ile mücadelede bir karşılığı olan konu değildir. Dolayısıyla bu konuda iktidarın samimi olmadığının en somut göstergesidir.”

“Yerel seçimler 2017 Ekim’de”

“2019 Martında olacak yerel seçimleri muhtemelen 2017’nin Ekim veya Kasımına alacaklar. Niye alacaklar? Çünkü yerel yönetimlerde özellikle AKP’nin yöneticileri arasında çok sayıda FETÖ’cü var. Bunları tutuklayarak veya kararnamelerle ihraç ederek, partiyi karıştırmak iktidardan düşme riskini de beraberinde getirdiği için bu yola giremiyorlar. Dolayısıyla FETÖ’nün siyasi kanadı şu an soruşturma dışında. Bu ayıklamayı seçimle yapmak maksadıyla önce yerel seçimleri erkene alacaklar”