07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “PKK Terör Örgütü Değil”
“PKK Terör Örgütü Değil”

“PKK Terör Örgütü Değil”

 

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP için PKK’ya ve şiddete mesafe koymak neden bu kadar zor?” sorusuna “Biz PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. Ancak, sivilleri hedef alan eylemlerini terör olarak nitelendiriyoruz” yanıtını verdi.

İşte Demirtaş’ın o açıklaması;

“PKK devlet terörüne tepki olarak çıkmış şiddet örgüdütür”

“Binlerce kez söyledim. Biz PKK şiddetini kabul etmiyoruz. Kesinlikle PKK’nın politik kolu da değiliz. Ancak PKK’yı hükümetin ve devletin tanımladığı gibi de tanımlamak zorunda değiliz. Kürt halkı yüzyıldır devlet terörüne maruz kalıyor. PKK, bu devlet terörüne tepki olarak ortaya çıkmış bir şiddet örgütüdür.”

“Biz PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz”

“Biz PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. Ancak, sivilleri hedef alan eylemlerini terör olarak nitelendiriyoruz. Bunu protesto etmekten de geri kalmıyoruz”

 

“Biz Türiye’nin doğusunun Kürtlere verilmesini istemiyoruz”

“Bizim önerimiz; Türkiye’nin Almanya gibi bölgesel bir sisteme geçmesi. Bu sistem içerisinde Kürtler de kendi bölgelerine sahip olur. Otonomi bizim için bağımsızlık demek değil. Biz yerel yönetimi kastediyoruz. Biz Türkiye’nin doğusunun Kürtlere verilmesini ve geri kalanının merkezden yönetilmesini istemiyoruz. Türkiye’nin her tarafında Kürtler ve Türkler birlikte yaşıyor. En büyük Kürt kenti İstanbul.”