07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Diyarbakır’a Da Gideceğiz Silivri’de Nöbet De Tutacağız”
“Diyarbakır’a Da Gideceğiz Silivri’de Nöbet De Tutacağız”

“Diyarbakır’a Da Gideceğiz Silivri’de Nöbet De Tutacağız”

 

Anayasa Mahkemesi’nin , ‘hak ihlali’ kararının ardından tahliye edilen Can Dündar, evinde geçirdiği ilk günün ardından konuştu. Dündar,”Türkiye’de gazeteci olmak böyle bir şey. Bir içerdesiniz bir dışarda nöbette. Öyle olacak. Diyarbakır’a da gideceğiz. Silivri’de de nöbette olacağız.” dedi.

MİT TIR’ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül, AYM’nin kararı sonrası serbest kalmıştı. Evinde geçirdiği ilk günün ardından çalıştığı gazeteye gitmek için evinden çıkan Can Dündar, gazetecilere konuştu.

İşte Can Dündar’ın o açıklaması;

Bugün sayım yoktu

-Erdem ile söz vermiştik birbirimize, Slivri Cezaevi’nde 8’de sayım oluyor, sekizde uyandırırız birbirimizi diye. Ama uyanamadık hakikaten. İnsanın özgürlüğünü kaybedip tekrar bulması çok özel bir duygu. Kıymetini biliyor insan hem özgürlüğünün hem evinin eşinin dostunun ailesinin. Sevenlerimizle hasret giderdik. Şimdi gazetemize gidiyoruz. Mesleğe dönelim. Kaldığımız yerden devam edeceğiz nerede kalmıştık diyerek.

“Diyarbakır’a da gideceğiz Silivri’de nöbet de tutacağız”

-Türkiye’de gazeteci olmak böyle bir şey. Bir içerdesiniz bir dışarda nöbette. Öyle olacak. Diyarbakır’a da gideceğiz. Silivri’de de nöbette olacağız. Ama asıl mücadeleyi tabii kalemimizle vereceğiz. Ama zannediyorum Anayasa Mahkemesi’nin kararı içerdeki bir çok arkadaşımız meslektaşımız için de umut olacaktır, ışık olacaktır, yol olacaktır.

“AYM’nin kararı beraatin de kapısını açar”

– Ben Anayasa Mahkemesi kararının büyük oranda beraatin kapısını açacağını düşünüyorum. Onun için bundan sonra yasaklar bize çok zarar vermez. Mücadeleye devam…