07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Delillerle 7 Ensar Yalanı
Delillerle 7 Ensar Yalanı

Delillerle 7 Ensar Yalanı

1-“Ensar Vakfı İle İlgisi Yok” Yalanı

Yalan: Ensar Vakfi Baskani Cenk Dilberoglu Ahmet Hakan’la yaptigi röportajda ” Suçlanan şahıs, 2013 yılında 5 ay süreyle vakfımızda gönüllü etüt öğretmenliği görevinde bulunmuş, bu süreden sonra da vakfımızla hiçbir irtibatı olmamıştır. Bu sahis ilk suç fiilini 2014 yilinda isliyor ve günümüze kadar farkli tarih ve yerlerde bu suçu islemeye devam ediyor.  Kanaatimizce vakfımızın bu olayla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” dedi

Gercek: Zanli Muharrem B. 2013’te 5 ay süreyle bulundu dogru degil. 2012’de Ensar Evi’nde çalismaya basladi. Yerel medyada silinen haberlerde ögretmen Muharrem B. 2012 yilinda Ensar vakfi ev/yurdu ögrencileri ile yerel internet sitesini ziyaret etti. Bu ziyaretin haberi olay ortaya çiktiktan sonra yerel sitelerden çikarildi. Ilk suç fiilini 2014’te isliyor da dogru degil. Iddianamede cinsel istismarin 2012’den itibaren basladigi yer aldi. Cenk Dilberoğlu tecavüz zanlısı Muharrem B’yi hiç tanımamış hayatında hiç görmemiş gibi açıklama yaptı. Ama 2012 yılında Ensar Vakfı Karaman şube açılışında yan yana geldi. Ayrıca Ensar Evi’nde kalan çocuklarla aynı yerde yemek yedi.

ensaryalan1

2- “Suçun Şahsiliği” Yalanı

Yalan: Zanli ögretmen Muharrem B.’nin isledigi suç “suçun sahsiligi” kapsamindadir..

Gerçek: Öğretmen Muharrem B cinsel istismarlari Ensar Vakfı  ve KAIMDER evinde yapiyor. Aileler çocuklari Ensar Vakfı  ve Kaimder’e teslim ediyor. Zaten bunu sorusturma ifadelerinde de söylediler. O yüzden Ensar ve Kaimder sorumludur. Evlerin kaçak olmasi bu sorumlulugu gidermez tam tersi yasadisi evlerde çocuk barindirmak ve isitismara engel olmamak suçu vardir.

 

Karaman ensar vali

3- Karaman Valisi Yalan Söyledi

Yalan: Karaman Valisi Murat Koca Karaman’a giden CHP heyetine ” Evlerin varligini sorusturmayla ögrendik. Evlerin hangi vakif ya da derneklere ait oldugunu bilmiyorum.” demisti. Vali Murat Koca Karaman rezaleti ortaya çiktiktan sonra 17.3.2016’da yaptigi açiklamada “Kayitlarin tetkikinde, olayin süphelisi M.B.’nin Karaman Imam Hatip Okulu, Imam Hatip Lisesi ve Anadolu Imam Hatip Lisesi Mezunlari ve Mensuplari Dernegi (KAIMDER); yine Vakiflar Bölge Müdürlügünden alinan bilgiye göre de Ensar Vakfi üyesi olmadigi anlasilmistir. Ayrica, adi geçen dernek ve vakif adina Ilimizde açilmis bir yurt bulunmamaktadir.

Gerçek: Karaman Valisinin dogru söylemedigi de ortaya çikti. 3. ocak 2013 tarihinde tecavüz zanlisi Muharrem B.Ensar Evi’ndeki çocuklarla vali Murat Koca’yi makaminda ziyaret etti. ve fotograf çektirdi. Ziyarette Ensar Vakfi Karaman Baskani Ali Bagci da vardi. Bu ziyaret yerel internet sitelerinde haber yapildi. Fotograflar yayınlandi. Ancak rezalet ortaya çikinca tek tek hepsi silindi.

mudur

4- Karaman Milli Eğitim Müdürü Yalan Söyledi

Yalan: Karaman Milli Egitim Müdürlügü savciligin kentte KAIMDER ve Ensar Vakfi Evleri olup olmadigi müzekkerisine “Kentimiz sinirlari içinde KAIMDER ve Ensar Vakfi’na ait evler bulunmamaktadir” yazisi gönderdi.

Gerçek: Karaman Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu 16.6.2014… KAIMDER’in “7 Güzel adam’in izinde 10 güzel çocuk” etkinligine katildi. Zanli Muharrem B.’ninde sahneye çiktigi etkinligi seyredip alkisladi. 24 Mart 2014… “sensiz olmaz Çanakkale etkinligi yine KAIMDER ögrenci evi etkinligiydi. Protol sirasinda Asim Sultanoglu yine yerini aldi. Zanli ögretmen Muharrem B ve çocuklari izleyip alkisladi. Yerel sitelerde tarihleri ile birlikte yer alan bu haberler rezaletten sonra silindi.

 karamansavcılık

5- 2014 Manipülasyonu

Yalan: Karaman Cumhuriyet Bassavcılığı RTÜK’e bir yazi yazarak Karaman’daki tecavüz rezalet için haber, elestiri yapılmasının engellenmesi istendi. Bu yazida dikkat çeken çocuklara tecavüzün baslangici olarak 2014 yilini göstermesiydi.

Gerçek: Karaman Cumhuriyet Bassavciligi’nin istismar için 2014 yilini göstermesi Ensar’in “2013’te 5 ay çalisti” manipülasyonuyla örtüsüyordu. Oysa ailelerin ve çocuklarin ifadelerinde ilk istismar baslangici 2012 yili olarak yer aldi. Iddianamede de 2012’den 2015’e kadar bir tarih araligi bulunuyor.

115_9

6- KAİMDER’in  “İlgimiz Yok”  Yalanı

Yalan: KAIMDER Baskani Mehmet Sari ise kendilerine bagli herhangi bir yurt ve ev olmadigini söyledi. Mehmet Sari, “Adi geçen Muammer B.’nin bizde herhangi bir üyeligi ya da kaydi yoktur. Bizim yurt ya da evle isimiz yok. Biz imam hatip okullariyla irtibatliyiz” dedi

Gerçek: Tecavüz zanlisi ögretmen Muharrem B.’nin 2014’ten beri Kaimder Evinde kaldigi ve istismara burada devam ettigi çocukların ve ailelerin ifadeleriyle dava dosyasinda yer aliyor. Ayrıca zanli Muharrem B, Kaimder evi etkinligi olan “7 Güzel adam’in izinde 10 güzel çocuk” “Bensiz olmaz Çanakkale” etkinligine çocuklarla katildi.

 rizeskandal

7- Çorum ve Rize EnsarVakfı Eski  Şube Başkanları da Tecavüz’den Tutuklandı

Yalan: Karaman disinda Ensar ile baglantili hiç bir olay olmadi

Gerçek: Halen tecavüz suçundan tutuklu olan Rize Il Özel Idare Genel Sekreter Yardimcisi ve Kizilay Sube Baskani Mehmet N.G’nin de geçmisinde Ensar Vakfi var. Mehmet N.G 2001-2003 yillari arasinda Riza Ensar Vakfi Baskanligi yapti. 2008 yılında Ensar Vakfı Çorum Eski Şube başkanı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zekai İ. 16 yaşındaki E.Y. ile 15 yaşındaki E.G.’ye cinsel istismar iddiasıyla tutuklu yargılandı.

Karaman’daki Ensar Vakfı ve KAİMDER’in içinde yer aldığı “Nitelikli Çocuk İstismarı” rezaltinin gün gün utanç kronolojisi bu haberde