07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yalan Söyledin Vali Bey
Yalan Söyledin Vali Bey

Yalan Söyledin Vali Bey

Karaman’da Ensar/KAİMDER Evi’nde yaşanan tecavüz rezaletini araştırdıkça her gün yeni bir skandal çıkıyor.  Vali Murat Koca  Karaman’a giden CHP heyetine ” Evlerin varlığını soruşturmayla öğrendik. Evlerin hangi vakıf ya da derneklere ait olduğunu bilmiyorum.” demişti. Vali’nin bu sözlerinin peşine düştük. Yaptığımız araştırmaya ve bulduğumuz belgelere göre Vali Murat Koca doğru söylemiyor. Çünkü 3. ocak 2013 tarihinde tecavüz zanlısı Muharrem Büyüktürk Ensar Evi’ndeki çocuklarla vali Murat Koca’yı makamında ziyaret ediyor ve fotoğraf çektiriyor. Ziyarette Ensar Vakfı Karaman Başkanı Ali Bağcı da var.

 

Sapık ensar öğrencileri ile valilikte

Vali Murat Koca’nın Ensar Evi’nde kalan çocukları ve zanlı Muharrem Büyüktürk’ü makamında kabul etmesi o tarihte yerel haber sitesi karamangündem’de haber oluyor. Ancak bu haber sitenin sayfasından fotoğraflarla birlikte silindi. Haber linkinde Ensar Vakfı öğrencilerine Vali Murat Koca’dan hediye başlığı halen duruyor.

vali-ensarevi-1

Vali Murat Koca Karaman rezaleti ortaya çıktıktan sonra 17.3.2016’da yaptığı açıklamada  “Kayıtların tetkikinde, olayın şüphelisi M.B.’nin Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER); yine Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre de Ensar Vakfı üyesi olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca, adı geçen dernek ve vakıf adına İlimizde açılmış bir yurt bulunmamaktadır.” demişti.