07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Cennet Garantili Din Dersi
Cennet Garantili Din Dersi

Cennet Garantili Din Dersi

Din dersine ilginin az olması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı kampanya düzenledi…Önceki yıllarda seçmeli din dersine ilgi az olunca bu sene seçmeli derslerin belirlenmesi 6 ay önce başladı. Milli Eğitim Bakanlığı daha şimdiden 2016- 2017 eğitim öğretim yılı tercihlerinin yapılmasını istedi..Din dersinin seçilmesi için de kampanya başlattı..

 

Cumhuriyet Gazetesi’nden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre seçmeli ders tercihlerini daha önce yıl sonundan itibaren toplamaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı , 2016-2017 eğitim öğretim yılında okutulacak seçmeli derslerin belirlenmesi için öğrencilerden 6 ay önceden tercih yapmasını istedi.

Yönetmelik, öğrencileri belirli derslere yönlendirmeyin diyor

MEB’in talimatında “öğrencilerin belirli derslere yönlendirilmemesi” uyarısına yer verilmesine karşın, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri, sınıf ve din öğretmenlerine, “öğrencileri ve velileri din dersleri için teşvik edin” talimatını verdi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan imzalı yazıda, “Öğrencilerimizin seçmeli derslerini belirlemeleri aşamasında okul müdürlerimizin 2. dönem öğretmenler kurulunda konuyu ivedilikle gündeme alması” istendi.

Cennet garantili din dersi seçin kampanyası

İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü seçmeli din dersi seferberliğine hazırladığı broşürlerle katıldı. “Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum” başlıklı broşürde, “Seçmesi Bi’ Dakika, Faydası İki Dünya” sloganı kullanılıyor. İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün seçmeli din dersi afişinin aynısı Ankara’da belediye otobüslerinde ve metrolarda da görüldü. Aynı içerikteki afişlerde, bir imza yok.