07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Amerika Askeri İçin Dua Etmişti

Amerika Askeri İçin Dua Etmişti

Tayyip Erdoğan, Musul Operasyonu dışında kalınca “Saddam gel mi dedi bunlara? Ama girdiler. Orada kan gövdeyi nasıl götürdü. Milyonu aşkın insan öldü.” diyor. Erdoğan’ın “kan gövdeyi götürdü” dediği Irak’ın işgal,. Peki Erdoğan Irak işgal edilirken ne yapmıştı?. Bunun için 2003 yılına gitmek gerekiyor. Tayyip Erdoğan, The Wall Street Journal’a 2003 yılında yazdığı bir makalede  şöyle diyordu;
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties…” Yani…”Kahraman çocuklarınızın anavatana en az kayıpla dönmesini umuyor ve dua ediyoruz…”

rte4

thewall

Erdoğan The Wall Street Journal’da Amerika askeri için dua ettiğini yok sayarak Hukuk Kongresi’nde Musul için şunları söyledi;

-Şimdi Musul başladı. Şu anda Musul’da operasyonlar devam ediyor. Ne diyorlar? Türkiye Musul’a girmesin. Yahu nasıl girmeyeyim? 350 km sınırım var benim, tehdit altındayım. 911 kilometre Suriye, 350 kilometre Irak. Hiç ilgi alakası olmayanlar gelip giriyor, neymiş bağdat onlara gel demiş. Gel demedikleri zaman Irak’a gelenlere niye hayır demediniz? 14-15 sene önce Saddam gel mi dedi bunlara? Ama girdiler. Orada kan gövdeyi nasıl götürdü. Milyonu aşkın insan öldü.

-İşte şimdi Musul’a operasyonlar başladı. Kendilerine söyledik, şu anda Genelkurmay Başkanımız ABD’de. Görüşmelerini yaptı. Ne gibi adımlar atıyoruz, ne yapacağız gibi falan bunları konuştuk. Kendilerine aynısını söyledik “Türkiye’nin olmadığı bir operasyondan, kusura bakmayın doğabilecek sorunlardan biz sorumlu değiliz” Biz operasyonda da olacağız, biz masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün değil.