07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Altan Kardeşler “FETÖ”den Gözaltında

Altan Kardeşler “FETÖ”den Gözaltında

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ operasyonu kapsamında  gözaltına alındı. Ahmet ve Mehmet Altan’ın, 14 Temmuz’daki programda kullandıkları ifadeler nedeniyle gözaltına alındıkları belirtiliyor..

Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24) twitter’dan Ahmet Altan ile Mehmet Altan’ın gözaltına alındığını duyurdu.

Gerekçe  14 temmuz’daki programda söyledikleri

Nazlı Ilıcak ve Prof.Dr. Mehmet Altan’ın Can Erzincan TV’deki televizyon programına konuk olarak katılan Ahmet Altan’ın programda kullandıkları ifadeler nedeniyle gözaltına alındıkları öne sürüldü.

İşte Altan Kardeşlerin 14 Temmuz’da kullandıkları o ifadeler;

Mehmet Altan:

“Erdoğan darbeye giden yolları teker teker açıyor”

-Dünyada Erdoğan’ın darbeye giden yolları birer birer geçtiği konuşuluyor. Türkiye devletinin içinde de muhtemelen bütün bu gelişmeleri dış dünyadan daha fazla belgeleyen izleyen bir başka yapı var. Yani onun ne zaman torbadan yüzünü çıkaracağı, nasıl çıkacağı da belli değil

Ahmet Altan:

“Erdoğan kararlarıyla o yolları teker teker açıyor”

-Öyle bir anlatıyorlar ki Erdoğan sanki ömrü boyunca burada kalacak. 50 tane AKP’li milletvekili biz Akşener’le parti kuruyoruz dese bütün sistem sarsılıyor. Bu adam sağlam bir zeminde durmuyor. Her an her şeyin değişebileceği ve değiştiğinde bunu çok ciddi hukukla ilgili bir problemin ortasında bırakacak bir ortamda yaşıyor. Türkiye’de gerçekleşmiş askeri darbelerin önünü açan gelişmeler her ne ise Erdoğan bugün aynı kararları vererek teker teker o yolları açıyor.

İşte 14 Temmuz’da Can Erzincantv’de yayınlanan o programdan bahse konu bölüm:

Nazlı Ilıcak’ın da ifadesi alınacak

Soruşturma kapsamında programdaki ifadeler sebebiyle Nazlı Ilıcak’ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi. Altan kardeşlerin, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.

Can Erzincan TV, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ bağlantısı gerekçesiyle kapatılmıştı.