07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞİD Emiri: Türkiye ile Rehine Takas Edildi
IŞİD Emiri: Türkiye ile Rehine Takas Edildi

IŞİD Emiri: Türkiye ile Rehine Takas Edildi

Suriye’de YPG’nin elinde esir olan IŞİD emirlerinden Kerim Amara, Sputnik’ten Hikmet Durgun’a konuştu…IŞİD’li Amara, 101 gün boyunca IŞİD’in elinde rehin kalan 49 Musul Konsolosluğu çalışanının serbest kalması için yapılan takasta görev aldığını öne sürdü. Amara ‘Türkleri aldık, Türkiye’ye verdik. Türkiye de adamlarımızı bize verdi” dedi.

İşte IŞİD emiri ile röportajdan ana başlıklar;

Suriye’ye Türkiye üzerinden geçtim

-Tunus devriminden sonra birçok genç İslami örgütlere bağlandı ve cihad ile ilgili eğitimler aldı. Ben de cihad eğitimine katıldım. Bir arkadaşımın önerisiyle IŞİD ile bağlantı kurdum. Tunus’tan Libya’ya oradan da uçakla Türkiye geldim. Türkiye sınırından kaçak olarak Suriye’ye geçtim.

Türkiye yükümüzü hafifletiyordu

-Türkiye’nin IŞİD’e yardımları vardı, yükümüzü hafifletiyorlardı. Türk askerinin IŞİD’e katılmak isteyenlere engel olduğunu hiç duymadım. Türkiye’nin IŞİD’i sevdiği ve yardım ettiği söyleniyordu.

Kobani’den Türkiye’ye geçip yiyecek alıyorduk

-Kobani savaşında bir emirimiz Türkiye’ye gidip geliyordu. Motorla Türkiye’ye gidip yiyecek ve başka malzemeler getiriyordu. Örgütte Türk emirler vardı.

IŞİD emiri rehine pazarlığında görev aldığını söyledi

“Musul konsolosluğundaki “Türkleri aldık onları, Türkiye’ye verdik. Türkiye de bizim adamlarımızı bize verdi. Çalışma istihbari oldu”

Erdoğan rehine takasını yalanlamıştı

-Maddi değil siyasi pazarlık yapıldı. Yani velev ki takas oldu, ben bir Cumhurbaşkanı olarak şuna bakarım: 49 vatandaşımızın karşılığı hiçbir şeyle değişilmez.

Röportajın tamamını okumak için buraya tıklayın