07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 7 Hayati Soru
7 Hayati Soru

7 Hayati Soru

Tahir Elçi CNN’Türk’te söylediği “PKK Terör örgütü değildir. Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, toplumda çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir” sözleri için hakkında soruşturma başlatılmıştı.Ölüm tehditleri alıyordu. Hatta twitter hesabından o tehditlere meydan okumuştu…Ve en kötüsü gerçekleşti. Tahir Elçi uğradığı silahlı saldırı sonrası öldürüldü. Suikastte önemli soru işaretleri var;

1-Ölüm tehditleri alan Tahir Elçi basın açıklaması yapacağını önceden Diyarbakır Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğüne bildirmişti. Ki açıklama sırasında etrafta polislerin olması o açıklamanın yapılacağının önceden bilindiğini gösteriyor. Polisler  ölüm tehtidi alan Tahir Elçi için önceden bölgede bir tertibat aldı mı? O sokağa girip çıkanlar arandı mı?
2-Tabancayı namlusundan tutarak kaçan ve polislerin peşinden ateş ettiği esrarengiz adam kim? Esrarengiz adam polislerin, gazetecilerin ve Tahir Elçi’nin önünden geçiyor. Tabancanın da kabzasından değil, namlusundan tutuyor. O sırada polisler arkasından ateş etmeye başlıyor. Yani o sırada Tahir Elçi’ye Ateş edecek fırsatı da yok. O adam neden kaçıyordu?

 

silahlı adam

3-Silahlı adam kaçarken polis bir anda çatışmanın olduğu yönün tam tersine dönüp o adama ateş etmeye başlıyor. Görüntülerin devamında polisin ateş ettiği   yönde Tahir Elçi yerde vurulmuş halde görünüyor. O esnada ne oldu?

çatışma       t. Elçi

4-Gazeteport’taki 11 dakikalık çatışma görüntüsünde polislerden birinin ısrarla arkadaşlarından silah getirmesini istediği duyuluyor. Polisin elinde sadece beylik tabancaları var. Çatışma devam ederken polisler daha sonra uzun namlulu silah kullanıyor…O silahlar nereden çıktı? Oradaki polisler uzun namlulu silahları arabada mı bırakmıştı? Peki neden?
çatışma2
5-Çatışma görüntülerinde polisin silah degiştirdiği görülüyor..Polis çatışma anında neden silah değiştirdi.. Bu silah değiştirmenin amacı nedir?
silah
6-Otopsi raporuna göre ölümün uzak atış sonucu olduğu acıklandı. Davutoğlu da iki ihtimalden söz etti. İki ateş arasında kalmış olabileceği ihtimaline Davutoğlu nasıl ulaştı?

7-İlk anda Tahir Elçi ve gazetecilerin yanında çatışmaya giren polislerin hiç birinde çelik yelek yoktu. İlk  vurulan polis memuru da göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Polisler neden çelik yelek giymemişti?