02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Türk modacıdan Londra’da The Beatles defilesi

Türk modacıdan Londra’da The Beatles defilesi

İngiltere'de yaşayan Türk modacı Zeynep Kartal, ünlü İngiliz müzik grubu The Beatles'ın 1960'lı yıllarda Londra'daki Abbey Road'da çekilen meşhur albüm kapağından esinlenerek hazırladığı koleksiyonunu sundu.

The Beatles üyelerinin efsanevi albüm kapağında yer alan Abbey Road’da gerçekleştirilen çekimlerde, Türk modacı, Londra Moda Haftası kapsamında hazırladığı 2016 sonbahar/kış koleksiyonunu tanıttı

Defile boyunca dört saatliğine trafiğe kapatılan caddede, Kartal’ın 1960’lı yıllardan esinlenerek günümüze uyarladığı ilgi çekici kostümler, birbirinden güzel modeller tarafından sergilendi.

Kartal, son koleksiyonda 60’lı yılların güzel etkileri ile günümüzün zerafetini ebedileştirmeye çalıştığını söyleyerek şunları ifade etti: “Normalde birarada göremeyeceğiniz bol paçalı avant garde tablo günümüzün bağımsız ve etkili bayanları göz önüne alınarak yeniden oluşturuldu. Müzik grubunun üyeleri John, Paul, Ringo ve George’un kıyafetlerindeki renkler günümüzün silüet ve desenleriyle bir araya gelip 60’lı yılların güzel etkileri ve günmüzün zerafeti ile ebedileştirildi. Uluslararası moda markası olan Zeynep Kartal’ın İngiltere merkezli olması, yaşam sevinci ve The Beatles topluluğunun kuzey batı kökenli olması ve hayat görüşü açısından benzeşmeler bulunuyor.Bu koleksiyon yalın ve kesin couture kesim ile, Zeynep Kartal imzası olan tasarım stili, doğal ipek gibi en iyi kumaş kullanımı, çiçeklerden esinlenen detaylı el işlemeleri ile oluşturulmuştur. Zeynep Kartal’ın amacı bayanları kendi görünümüne güvenen tarz ve stilleri ile karakterlerini yansıtan bir vitrin olmaya teşvik etmektir”

Gonca Yağcı / Londra (DHA)