02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Torku Koryaspor’dan 9 galibiyet 3 beraberlik

Torku Koryaspor’dan 9 galibiyet 3 beraberlik

TORKU Konyaspor, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı son 12 maçta 9 galibiyet ve 3 beraberlik alma başarısını gösterdi.

Spor Toto Süper Lig’in 2’nci yarısına hızlı başlayan Torku Konyaspor, Ziraat Türkiye kupasında da iyi bir çıkış yakalayarak, çeyrek finale kadar yükseldi. Ziraat Türkiye Kupası, ilk maçında deplasmanda oynadığı İnegölspor karşılaşmasında sahadan 1-1 berabere ayrılan yeşil beyazlılar, bu maçın rövanşında ise rakibini 2-0 yendi. Türkiye Kupası maçlarında Kayserispor’u 1-0, Etimesgut Belediyespor’u da 2-1 yenen Torku Konyaspor, Antalyaspor’u 1-0, yenerek çeyrek finala yükseldi.

Yeşil beyazlı ekip çeyrek finalın ilk maçında da deplasmanda Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti.

3 Mart Perşembe günü rövanş maçına çıkacak olan Torku Konyaspor, bu avantajını iyi kullanıp yarı finale adını yazdırmayı hedefliyor.

İKİNCİ YARI NAMAĞLUP

Torku Konyaspor, Süper Lig’de ise Akhisar Belediyespor’u 2-0, Kayserispor’u 1-0, Medicana Sivasspor’u 2-1 yendi. Yeşil beyazlılar, deplasmanda oynadığı Galatasaray’la golsüz, evinde oynadığı Osmanlıspor ile de 1-1 berabere kaldı. Geçen hafta sonunda Mersin İdmanyurdu’nu deplasmanda 2-0 yenen Torku Konyaspor, puanını 40’a yükselterek 3’üncü sıraya yükseldi. Torku Konyaspor, 6 Mart Pazar günü ise Trabzonspor’la karşılaşacak. Takımının yükselişini değerlendiren Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, şunları söyledi:

‘Mersin İdmanyurdu galibiyeti sadece 3 puan değerinde değildi. Çünkü rakiplerimizin de puan kayıpları yaşadığı için ligde puan sıralamasında 3’üncü basamağa yerleştik. Kulüp tarihimizin en başarılı günlerine her geçen hafta yenileri ekleniyor. İnşallah yakalanan bu çıkış kalan haftalarda da devam eder ve takımımız sezonu en iyi yerde tamamlar. Buna inanıyoruz. ‘

Beşiktaş’la Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacakları maça da değinen Ahmet Baydar, bu konuda şöyle konuştu:

“İlk maçtaki avantajımızı koruyarak ikinci maçta iyi bir skor alıp turu geçen taraf olmak istiyoruz. Bizim için gerçekten önemli bir maç. Taraftarlarımız bu maça büyük ilgi gösterdiler ve çıkan biletleri 1 hafta gibi kısa bir süre tükettiler. Konya, perşembe günü tarihi bir maça daha tanıklık edecek. Yaşanacak güzellikleri turu geçerek pekiştirmek istiyoruz.”

Hasan DÖNMEZ / KONYA, (DHA)