02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Tanal: Operasyon, hukuki değil, tamamen siyasidir

Tanal: Operasyon, hukuki değil, tamamen siyasidir

Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki binasına gelen Mahmut Tanal, yaptığı açıklamada "Operasyon, hukuki değil, tamamen siyasidir " dedi.

Tanal, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Gazetesi’nin bugüne kadar kuruluş felsefesi ve misyonuna baktığımızda çizgisi hep Atatürk devrimlerini savunmak, demokrasiyi savunmak, temel hak ve özgürlükleri savunmaktır. Bu uğurda verdiği şehitlere baktığımız zaman, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy. Hep yazarları demokrasi, hukuk adına hep bedelini ödeyen insanlardır. Cumhuriyet Gazetesi o çizgisi o günden bugüne kadar şaşmaz vaziyette devam etmiş durumdadır. Mevcut olan bu soruşturmalara baktığımız zaman darbe girişiminin arkasına sığınarak demokratik, laik hukuk devletinin mücadelesini veren basına yönelik bu soruşturma bu operasyon, hukuki değil, tamamen siyasidir”

Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Kitap Eki yöneticisi Turan Günay’ın gözaltına alındığı, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Aydın Engin ile Cumhuriyet Gazetesi eski yöneticisinin evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Mustafa ÖZDABAK – Hasan YILDIRIM İSTANBUL / DHA