07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova’da 27 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova’da 27 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak, Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sürdürülen operasyonlarda 27 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay’ın açıklamasında Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde 17, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde 6 ve Şırnak’ta 4 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki ‘Önemli Yurtiçi Olaylar’ bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

* Mardin/Nusaybin’de devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 156’dır.), bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet telsiz ele geçirilmiş, beş adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 325’dir.)

* Şırnak’da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 140’dır.), bir adet tabanca ve 10 adet adet fişeği ele geçirilmiş, 21 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen EYP sayısı 318’dir.).

* Hakkari/Yüksekova’da devam eden operasyonda; 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 130’dur.), üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 adet şarjörü ile 2.057 adet fişeği, 10 adet R/A mühimmatı, 14 adet el bombası, 58 adet Biksi makineli tüfek fişeği ve bir adet telsiz ele geçirilmiş, 36 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 170’dir.).

* Hakkari/Çukurca’da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında; 92 adet roketatar mühimmatı, 5.500 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği ve 137 adet el bombası ele geçirilmiştir.

* Tunceli’de icra edilen operasyonda; tespit edilen iki ayrı sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 140 kg amonyum nitrat, 10 adet tüp ve 700 m kablo ile bir adet Av tüfeği ve 17 adet fişeği ele geçirilmiştir.

* Muş’da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir sığınakta; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 15 adet tüp ve 3 adet akü ile muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

ANKARA, (DHA)