07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şiddet gören kadınlara ücretsiz savunma

Şiddet gören kadınlara ücretsiz savunma

MANİSA Barosu bünyesinde gönüllü avukatların hizmet verdiği Kadın Hakları Komisyonu, hiçbir ücret almadan zor durumdaki kadınlar için mücadele ediyor.

Manisa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nezahat Bölge, 2015 yılı boyunca şiddete uğrayan 987 kadının başvurusunu aldıklarını söyledi. Kadın cinayetlerine karşı etkin mücadelenin yolunun, kadınların şiddete karşı haklarını bilmesinden geçtiğini belirten Bölge, kadınların sadece fiziki müdahalelere maruz kalmadığını; psikolojik, ekonomik ve cinsel açıdan da şiddete uğradığını dile getirdi.

“ŞİDDETTİN HER TÜRLÜSÜYLE MÜCADELE”

Şiddetin ekonomik ve eğitim durumuyla ilgili olmadığını, şiddeti önleme adına alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu söyleyen Bölge, “Tedbirler yetersiz. Alınan tedbirlerde uygulanmıyor. Uygulanacak tedbirlerle kadınları koruyacak hale gelmeliyiz. Burada zor durumdaki tüm kadınlar için görevde olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Başvuru yapan kadınlardan kesinlikle ücret talep etmiyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı hukuki desteğimiz ve mücadelemiz aralıksız sürecek” dedi.

Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,(DHA)