07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Şampiyonluk için her maçta savaşmak zorundayız’

‘Şampiyonluk için her maçta savaşmak zorundayız’

Beşiktaş'ta son haftaların formda oyuncusu Kerim Frei takım olarak şampiyonluğa odaklandıklarını ve bunun için her maç savaşmak zorunda olduklarını söyledi.

Beşiktaş dergisine konuşan Kerim Frei’n yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“ŞAMPİYONLUK İÇİN HER MAÇTA SAVAŞMAK ZORUNDAYIZ”
“Şu anda tüm futbolcu arkadaşlarımla şampiyonluğa odaklanmış vaziyetteyiz. Önümüzdeki her maçta artık deyim yerindeyse savaşmak zorundayız. Şampiyonluk bu defa bize çok daha fazla yakın. Bundan böyle de düşüşe geçmemeli ve bu zamana kadar ne yaptıysak, sakince aynısını yapmaya devam etmemiz gerekiyor. Ligin sonunda tüm Beşiktaşlılar’ın mutlu olacağına yürekten inanıyorum.Dürüst olmak gerekirse son iki yıl, iç saha maçlarımızı sürekli dışarıda yapmak, her zaman bir yolculuk halinde bulunmak, tüm futbolcu arkadaşlarım için çok yorucuydu. Neyse ki çok yakında bütün bunlar sona erecek. Tüm arkadaşlarımla birlikte büyük bir heyecan içerisindeyiz. Ama ben ilk defa oynayacağımdan dolayı ekstra bir heyecan duyuyor olabilirim”

“RİSK ALMADAN OYNAMAYAZSIN”
“İngiltere’de ilk defa futbol oynayacağım zamanlar bir hayli küçüktüm. Oraya on beş yaşında ayak bastığımda, doğrusu başlangıçta futbol anlayışı ve oyun stili olarak Büyük Britanya ekollerinden uzak bir futbol anlayışım vardı. Şunu itiraf etmem gerekirse; İngiltere futboluna alışmam biraz zaman aldı ilk başlarda.Tam bir yıl boyunca sıkı çalıştım ve İngiliz tipi futbol algısına sonunda bir hayli adapte olduğumu söylemeliyim.Tüm gücümü ve potansiyelimi, dolayısıyla bireysel yeteneklerimi de sahada sergilemek durumundayım ve o noktada risk almadan oynayamazsın. Ancak günün sonunda aldığım riskler bencil olmam ile alakalı değil, tam tersine tüm takımı sahada sırtlayıp maçı kazanmamız içindir.”

Ali DANAŞ/İSTANBUL, (DHA)