07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Parasını kaybetti, polise gasp edildim dedi

Parasını kaybetti, polise gasp edildim dedi

BURSA’da semt pazarından evine dönerken apartman girişinde bıçakla gasp edildiğini iddia eden 29 yaşındaki Nil L.’nin yalanını polis ortaya çıkardı.

Çelişkili ifadeler verdiği için sorgulanan genç kadın, “Çantamdaki paramı kaybettim. Eşimden korktuğum için böyle bir yalan söyledim” dedi.

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesi Davutdede Mahallesi’nde oturan Nil L., dün akşam cep telefonu ile 155 polis imdat hattını arayarak, bıçakla gasp edildiğini ve 500 lira parasının alındığını söyledi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, çevrede Nil L.’nin eşkalini verdiği, 1,70 metre boylarında, kirli sakallı ve mavi gömlekli gaspçıyı bulmak için çalışma başlattı.

Yaşadıklarını gelen polise anlatan genç kadın, “Semt pazarından dönerken, eve girmek için apartmana girdim. Ellerimde pazardan satın aldığım sebze ve meyveler vardı. Merdivenlerden çıkarken biri saçlarımı çekmeye başladı. Canım yandığı için çığlık attım. Saçlarımdan tutarak beni bodruma indirdi. Cebinden bıçak gibi parlak bir şey çıkarttı. Sonra kolumda asılı olan çantayı alarak içini boşalattı. Cüzdanımda bulunan 500 lirayı aldı ve kaçtı. Bodruma indirdiğinde başka bir şey yapacak diye çok korktum. Beni gasp eden kişi bodrumda da saklanmış olabilir” dedi.

Apartmanda ve çevresinde arama yapan ve güvenlik kameralarını izleyen polis eşkali verilen kişiyi göremeyince, evli ve 1 çocuk annesi Nil L.’yi sorguya aldı. Çelişkili ifadeler veren genç kadın daha sonra, “Çantamda 500 lira vardı. Kaybettim. Eşimden çok korktum. Bu nedenle yalan söylemek zorunda kaldım” dedi.

Nil L. hakkında polis yalan beyanda bulunmak suçundan işlem başlattı.

Berktuğ ÖNCÜ/ BURSA,(DHA)