07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Öyle bir nedenle canlı bomba ihbarı yaptılar ki…

Öyle bir nedenle canlı bomba ihbarı yaptılar ki…

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'ne otobüsle gelen halıcı 30 yaşındaki Gazi Yıldırım, polise gelen 'canlı bomba' ihbarı üzerine otogarda gözaltına alındı.

Belindeki ağrı nedeniyle yavaş yürüdüğü için canlı bomba zannedildiği ortaya çıkınca serbest bırakılan Yıldırım, onurunun kırıldığını belirtip, avukatı ile görüştükten sonra sorumlular hakkında dava açacağını söyledi.
Uşak’ta halı ticareti yapan evli ve 2 çocuk babası Gazi Yıldırım, hafta sonunu geçirmek üzere geçen 2 Nisan’da, Aydın Nazilli İlçesi’ndeki ailesinin yanına gitmek için otogardan yolcu otobüsüne bindi. Belindeki ağrı nedeniyle ağır hareket edebilen Yıldırım, 31 numaralı koltukta oturdu. Otobüsün hareket etmesinden kısa bir süre sonra Yıldırım’ın yanındaki koltukta oturan ve asker olduğu öğrenilen bir kişi, otobüsün muavini tarafından kaldırılıp, ön taraftaki hostes koltuğuna oturtuldu. Otobüs, Denizli Otogarı’na geldiğinde otobüs 30 dakika mola verdi. Mola sırasında çevredekilerin kendisine dikkatle ve şüpheli gözüyle bakmasına anlam veremediğini belirten Yıldırım, “Otobüs saat 20.00 sıralarında Nazili Otogarı’na ulaştı. Otobüsten indiğim sırada 20 kadar polis, bir anda etrafımı sardı. Gözaltına alınınca şaşkınlığım daha da arttı. Polisler üzerimi arayıp, Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulaması yaptı. Terörle Mücale Şubesi ekipleri, daha sonra beni otogardaki bir MOBESE kamerası önüne götürdü. Buradan merkezle irtibata geçtiler. Merkezdeki, halıcı olduğumu bilen bir polis, neyseki beni tanıdı. Bunun üzerine özür dileyip, bir yanlış anlaşılma olduğunu belirtip, beni serbest bıraktılar. Belimdeki ağrı nedeniyle ağır yürüdüğüm için canlı bomba zannedip, ihbar yapıldığını öğrenince şaşkınlığım daha da arttı” dedi.
Yaşadıkları nedeniyle onurunun kırıldığını belirten Yıldırım, “Avukatımla görüştükten sonra, sorumlular hakkında dava açacağım” dedi.

Murat GÜRKAN / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)