07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Otogarda firmalar anlaşamıyor, vatandaş çamura batıyor

Otogarda firmalar anlaşamıyor, vatandaş çamura batıyor

MERSİN Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (MEŞOT) yazıhane kira fiyatlarının yüksek olduğunu öne süren firmaların boykotu yüzünden, yolcular sağanak yağış nedeniyle çamur deryasına dönen boş arazilerde otobüslere binmek zorunda kalıyor.

MEŞOT’un 3 yıllık işletme hakkını 20 milyon liraya alan Şimşek Grubu ile yıllık 96 bin TL’yi bulan yazıhane fiyatlarını boykot eden otobüs firmaların anlaşamaması yolcuları kış günü perişan etti. Sokak aralarında otobüse binip inen yolcular, sağanak yağış nedeniyle çamur deryasına dönen alanda zor anlar yaşıyor. Açık alanda otobüs bekleyen yolcular yağmurla birlikte soğuk havadan da olumsuz yönde etkileniyor. Büyük zorluk çeken yolcular, Vali Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz’ı göreve çağırdı.

YAĞMURDA REZİL OLUYORUZ

Otogar yerine boş alana indirilmesine isyan eden yolculardan Arzu Boğuşkan, “Mersin’e uzun süredir gelmiyordum. Otogar diye beni bu arazide indirdiler. Otobüsten inince üşüdüm, soğuk, rezalet, her yer çamur. Akşam olsa burası çok korkutucu. Servis yok, bizi alan yok. Tam bir rezalet” dedi.

Yaşanan krizin herkesi etkilediğini belirten otobüs şoförü İlhan Çağlayan ise, “Vatandaş da rezil biz de reziliz. Çamurun içinde perişan olduk. İnsanlar burayı bulamıyor, geç kalanlar oluyor. Yetkililerden biran önce problemi çözmelerini istiyoruz” diye konuştu.

İbrahim MAŞE- Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA)