07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Otobüslere sıkı denetim

Otobüslere sıkı denetim

KIRŞEHİR ve Konya'da yolcu otobüslerinin devrilmesi sonucu 13 kişinin öldüğü trafik kazaları ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri yolcu otobüsleri üzerindeki denetimlerini sıkılaştırdı.

Terminal çıkışı kar lastiği bulunmayan özel halk otobüslerine de ceza kesildi.

Kırşehir’den Ankara yönüne giden yolcu otobüsünün buzlanma nedeniyle kontrolden çıkması ve şarampole devrilmesi sonucu 7 kişi öldü, 5’i ağır 23 kişi de yaralandı. Kaza ardından yine Kırşehir’de 2 yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 50 kişi yaralandı. Dün Konya’da meydana gelen kazada ise, 6 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminaline gelen ve giden yolcu otobüslerini tek tek durdurarak kontrolden geçirdi. Otobüslerin çoğunda kar lastiği bulunduğu tespit edilirken araçların ruhsat bilgileri de sitem üzerinden sorgulandı.

Polis ekipleri Kükürtlü Caddesi’nde de halk otobüsleri üzerinde kışlık lastik denetimi yaptı. Yağan yağmura rağmen denetimlerini aralıksız sürdüren trafik polisleri kış lastiği takmayan özel halk otobüslerine 602 lira ceza yazdı. Durdurulan 5 otobüsten ikisine kar lastiği bulunmadığı için cezai işlem uygulandı. Trafik polisleri ise, otobüsteki yolculara bindikleri otobüsün kar lastiği takılmadığı için ceza yazılacağı yönünde bilgi verdi. Ekiplerin denetlediği ve kusurlu bulunan 10 hafif ticari araca 602’şer TL ceza yazıldı.

Edip TEKİN/BURSA, (DHA)