07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Örgüt adına düdük çalmaktan 10 yıl hapisle yargılanan sanığa beraat

Örgüt adına düdük çalmaktan 10 yıl hapisle yargılanan sanığa beraat

DİYARBAKIR'da Temmuz ayında yapılan bir korsan gösteriyi örgüt adına düdük çalarak yönlendirdiği iddiasıyla 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 10 yıl hapis istemiyle yargılanan elektrik ustası Derviş Yetiş'in beraatine karar verildi.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde 20 Temmuz günü 30 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından, Diyarbakır’ın bir çok yerinde protesto gösterisi düzenlendi. Polis tutanağına göre Bağlar İlçesi’nde 26 Temmuz günü 15- 20 kişilik yüzü kapalı grubun zırhlı aracı taşlaması üzerine müdahale yapılırken, elektrik ustası 23 yaşındaki Derviş Yetiş, ‘düdük çalarak grubu yönlendirdiği’ iddiasıyla gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Yetiş hakkında hazırlanan iddianamede, örgütten aldığı talimatla polise taş ve el yapımı patlayıcılı saldırıları düdük çalarak yönlendiren şüphelinin ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

BEKÇİNİN DÜDÜĞÜYDÜ

İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanık Derviş Yetiş’in yargılamasına 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. İfadesinde suçlamaları reddeden Derviş Yetiş, elindeki düdüğün sohbet ettiği düğün solununun otopark görevlisi olan arkadaşına ait olduğunu söyledi. Tanık olarak dinlenen düğün salonu bekçisi Orhan Tunç da düdüğün kendisine ait olduğunu ifade etti. Sanık Derviş Yetiş yargılama sırasında tahliye edilirken, Kriminal Polis Laboratuvarı’ndan gönderilen raporda sanığın elbiseleri ve alınan el izlerinde harhangi bir patlayıcı ve yangın çıkarıcı madde kalıntısına rastlanmadığı belirtildi.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Davanın son duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı Süleyman Kaya ise dosyada hiç bir delil olmadığını belirterek, müvekkilinin beraatini istedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Derviş Yetiş’in suçunun sabit olmadığından beraatine karar verdi.

Felat BOZARSLAN / DİYARBAKIR, (DHA)