07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Önce karne sonra protesto

Önce karne sonra protesto

SİVAS'ta binası için yıkım kararı alınan Atatürk İlkokul-Ortaokulu öğrencileri, karneleri aldıktan sonra protesto gösterisi yaptı. Öğrenciler, yıkılacak okullarının yerine kendilerine yeni bir okul verilmemesine tepki gösterdi.

Fiziki şartlarından dolayı yıkım kararı alınan Mevlana Mahallesinde bulunan Atatürk İlkokul- Ortaokulu öğrencileri karnelerini aldıktan sonra eylem yaptı. Atatürk İlkokul-Ortaokulu önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik öğrenci yıkılacak olan okullarının yerine kendilerine yeni bir okul verilmemesine tepki gösterdi. Ellerinde hazırladıkları ‘Güzel okula gitmek bizim de hakkımız’, ‘Çok şey istemiyoruz hakkımızı istiyoruz’, ‘Direneceğiz, okulumuzu vermeyeceğiz’ yazılı dövizler açan öğrencilere veliler de destek verdi. Yıkılacak okullarının yerine yapımı büyük ölçüde tamamlanan Vali Zübeyir Kemelek okuluna geçmeyi düşündüklerini ancak Vali Zübeyir Kemelek okulunun ilkokul kısmının olmayacağını, sadece ortaokul olacağının söylendiğini iddia eden veliler ilkokula giden öğrencilerin Sivas’taki çeşitli okullara dağıtılacaklarını açıkladı.

Grup adına açıklama yapan Atatürk İlkokul-Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Asuman Öcalan haksızlığın giderilmesini istedi. Öcalan, “Mevlana Mahallesi’nde bulunan okulumuzun yerine Vali Zübeyir Kemelek İlkokul-Ortaokulu adıyla yeni bir okul yapıldı. Bizler mahalle sakinleri olarak, okul velileri olarak çocuklarımızın yeni okula taşınmalarını beklerken anlam veremediğimiz bir şekilde ilkokul kısmının kapatılacağını öğrendik ve ilkokulu öğrencilerimizi başka okula gönderileceğini öğrendik. Şimdi burada başta valimiz olmak üzere milli eğitim yetkililerimize soruyoruz. Mahallemize en yakın ilkokulun ne kadar mesafede olduğunu biliyor musunuz? Okulumuzu kapatarak 6 yaşındaki çocuklarımızı sürükleyeceğiniz sıkıntının farkında mısınız? Bu okulumuzun yerine Vali Zübeyir Kemelek İlkokul kısmının kapatılarak öğrencilerimizin ve bizlerin mağdur edilmesi anlaşılır bir durum değildir. Okul kapandığında birçoğu dar gelirli olan velilerimizin tamamının servis ücreti gibi bir külfete katlanmak zorunda olduğunu biliyor musunuz? Bizler buradan tüm yetkilileri sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Alınan bu yanlış karardan biran önce dönülmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)