02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Nişantaşı Üniversitesi’nin lansmanı Karadeniz’de devam ediyor

Nişantaşı Üniversitesi’nin lansmanı Karadeniz’de devam ediyor

Eket Fuarcılık tarafından düzenlenen "Karadeniz Bölgesi Fuarları"nın ilki Ordu’da başladı.

Ordu Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuarda yaklaşık 20 devlet ve vakıf üniversitesi Ordulu öğrencilerle bir araya geldi. Karadeniz Bölgesi fuarları Ordu’dan sonra, 2 Kasım Giresun’da, 8 Kasım Samsun’da ve 10-11 Kasım’da Zonguldak’ta sürecek.

Fuarlarda yer alan üniversitelerden biri olan Nişantaşı Üniversitesi Karadeniz Bölgesindeki üniversiteli adaylarına Londra Kampüsünü tanıtmaya devam edecek. Fuarda, üniversite stantlarından bilgi alan öğrenciler, Türkiye genelinde Londra Kampüsü lansmanını gerçekleştirmeyi sürdüren Nişantaşı Üniversitesi’ne yoğun ilgi gösterdi. Nişantaşı Üniversitesi Eğitim Fuarları Koordinatörü Hatice Karataş, “Londra Yerleşkesine giden öğrencilerimiz tıpkı üniversitemizin Sadabad Yerleşkesi’ne, Paşa Yerleşkesi’ne veya Osmanbey Yerleşkesi’ne gidiyormuş gibi aynı şartlarda okuyabilecek. Londra Kampüsünde okumak isteyen öğrencilerimizden hiçbir ek eğitim ücreti talep edilmeyecek, aynı kazandıkları bursları geçerli olacak. Buradaki hedef, öğrencilerimize uluslararası kültürü aşılamak, yabancı dili, o dilin kendi topraklarında öğrenmelerini sağlamak. Londra Kampüsümüzü üniversitemizin Yabancı Dil Bölümü’nün bir Uygulama Merkezi olarak yapılandırdık. İlgilenen tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.”

EĞİTİMDE GLOBALLEŞME ARTTI

Nişantaşı Üniversitesi olarak Londra Kampüsü ile başladıkları global eğitim sürecini, diğer dünya şehirlerinde de sürdüreceklerini anlatan Karataş, sözlerini şöyle noktaladı: “Artık dünyada globallik ön planda. Öğrenciler, bugün İstanbul’da başladığı eğitimine yarın Londra’da, belki Köln’de belki Dublin’de, belki de Paris’te devam edebilecekler. İnternetin sağladığı hızla haberleşmedeki gelişmeler tüm sektörlere yansıdığı gibi eğitim sektörüne de etki etmekte. Sadece kendi ülkemizde rekabet değil diğer dünya ülkelerinde de rekabet edilebilirlik çağımızın gerekliliği olmuştur. Bu bağlamda dünya şehirlerinde eğitim görmek iş dünyasına atılmadan önce önemli bir adımdır”

İSTANBUL (DHA)