02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Lider sahne alıyor!

Lider sahne alıyor!

SÜPER Lig'de ilk yarıyı 41 puan ile lider tamamlayan Beşiktaş yarın akşam Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 10 puan ve averajla 17. sırada bulunan Mersin İdman Yurdu'nu ağırlayacak.

Çalışmalarına Antalya’da başlayan ve burada 5 günlük bir kamp yapan Siyah Beyazlılar sonrasında Türkiye Kupasında arka arkaya iki kez 1461 Trabzon ile karşılaşarak ikinci devreye hazırlandı.

BEŞİKTAŞ’TA EKSİK YOK

Teknik direktör Şenol Güneş oyuncuların hazırlık performansından genel olarak memnun kalırken oyun içinde zaman zaman kopmaların olduğunu ve bu durumun lige yansımaması gerektiğini belirtiyor.

Siyah Beyazlı takımda Mersin İdman Yurdu maçı öncesinde eksik futbolcu bulunmaması Şenol Güneş’i en çok sevindiren gelişme oldu.

Teknik direktör Şenol Güneş’in Mersin İdman Yurdu karşısına kalede Tolga defansta Beck-Rhodolfo-Ersan-İsmail,ön liberoda Atiba-Oğuzhan ileri üçlüde Gökhan Töre-Sosa-Quaresma ve forvette Mario Gomez onbiri ile başlaması bekleniyor.

TRANSFERLER İLK MAÇA YETİŞMEDİ

Devre arasında beklenen 2 yeni oyuncu, transfer görüşmelerinin çok uzamasından dolayı henüz takıma katılmış değil.

Kaleci ve stoper konusunda 10’dan fazla isimle temas kuran Siyah Beyazlılar,oyuncu-menajer-kulüp üçgeninde tam mutabakat sağlayıp herhangi bir oyuncuya imza attıramadı.

Oyuncuyla anlaşsa kulübüne takılan, kulüp ve oyuncu ile anlaşsa menajerlik şirketlerine takılan Beşiktaş Yönetimi, tabiri caiz ise son kozlarını oynuyor. Dnipro’dan Boyko,Juventus’tan Neto,Arsenal’den Ospina ve Valencia’dan Mathew Ryan için kulüpleri ile pazarlık yapmaya devam eden Siyah Beyazlıların stoper olarak görüştükleri isimler ise Bordeux’tan Lamine Sane, Dnipro’dan Douglas Silva,Chelsea’den Papy Djilobodji olarak görünüyor. Bu arada son iki gündür Beşiktaş’ın radarına giren bir başka stoper ise S.Moskova’da oynayan Serdar Taşçı.

Beşiktaş henüz transfer yapmamasına rağmen kadroya giremeyen iki oyuncu ile de devre arasında yollarını ayırdı.

Brezilyalı sol bek Ramon Motta’yı Antalyaspor’a bonservis ile veren Beşiktaş, Kolombiyalı stoper Pedro Franco’yu ise Arjantin ekibi San Lorenzo’ya sezon sonuna kadar kiraladı.

MERSİN İDMAN YURDU’NDA TEKNİK DİREKTÖR SORUNU

Siyah Beyazlıların yarın akşam karşılaşacağı Mersin İdman Yurdu’nda ise sular durulmuyor.

Antalya kampında teknik direktör Bülent Korkmaz ile yollarını ayırdıktan sonra anlaştığı Hakan Kutlu ile 1,Nurullah Sağlam ile de sadece 2 gün çalışabilen Mersin İdman Yurdu’nun teknik direktörü yok.

Henüz bir hafta önce göreve gelen yeni yönetim kurulu ve başkan Hüseyin Çalışkan teknik direktör arayışlarını sürdürüyor.

Beşiktaş ile Mersin İdman Yurdu 30.kez karşılaşacak

Yarın akşam oynanacak mücadele Beşiktaş ile Mersin İdman Yurdu arasındaki 30. karşılaşma olacak.

Daha önceki 29 karşılaşmada Beşiktaş’ın 15,Mersin İdman Yurdu’nun 6 galibiyeti bulunurken 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.29 maçta Beşiktaş’ın attığı 36 gole Mersin İdman Yurdu 18 golle yanıt verirken ligin ilk yarısındaki maçı Beşiktaş 5-2 gibi farklı bir skorla kazanmıştı.

İki takım arasındaki son 5 maçın tamamını da Beşiktaş kazandı. İşte son 5 maç:

2012/13 Mersin İ.Y :1 Beşiktaş: 2 Beşiktaş:3 Mersin İ.Y : 0

2014/15 Mersin İ.Y :0 Beşiktaş:1 Beşiktaş :2 Mersin İ.Y :1

2015/16 Mersin İ.Y : 2 Beşiktaş: 5

Beşiktaş ile Mersin İdman Yudu arasında yarın akşam Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 20:00’de oynanacak mücadeleyi Mete Kalkavan yönetecek.

Ali Danaş / İstanbul,(DHA)