02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Kocadon ile 69 sanığın yargıladığı davada beraat talebi

Kocadon ile 69 sanığın yargıladığı davada beraat talebi

BODRUM Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'la birlikte rüşvet, usulsüzlük ve yolsuzluk iddiasıyla 69 sanığın tutuksuz yargılandığı davada savcı, mütalaasını açıkladı. Dosyadaki tüm suçlamalarla ilgili sanıkların tamamı için beraat istedi.

Bodrum’da 2012’de polis tarafından gerçekleştirilen operasyonun ardından 1994-2011 yıllarını kapsayan 64 dosyaya el konulmuş, Savcılık İmar ve Fen İşlerindeki plan ve tadilatlarına yönelik aykırılıklarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Aralarında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da olduğu 9 kişi ‘İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ iddialarıyla tutuklanmış ve yaklaşık 100 gün cezaevinde kalmışlardı. Daha sonraki duruşmalarda Başkan Kocadon ile birlikte tutuklu sanıklar serbest bırakılmıştı. Hazırlanan iddianamede, 10 ayrı olaydan dolayı suçlanan 69 sanık hakkında, toplamda yüzlerce yıla varan hapis cezaları talep edilmişti.

Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dün görülen 16’ıncı duruşmasında Savcı, yargılanan tüm sanıkların haklarında iddia edilen suçlarla ilgili dosyada yeterli delil olmadığı için beraatlarını istedi. Duruşma karar için 12 Şubat’a ertelendi.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, son gelişmenin ardından “İlk duruşmanın yapıldığı günden bugüne hep hizmet arkadaşlarım ile birlikte beraat beklediğimizi söyledik. Çünkü suçlanacak, ailemizin, ilçemizin bize güvenerek oy veren vatandaşlarımızın onurunu gururunu ayaklar altına alacak hiçbir şey yapmadık. Kendimizden anamızdan emdiğimiz süt kadar emindik. Her zaman olduğu gibi yüce yargımıza inanıyor ve güveniyorum. Sürecin uzun olması konusunda yargıçlarımızın da kendilerine göre çalışmaları var, dosyalar inceleniyor. Ama inancımı hiçbir geçmişte olduğu gibi bugün de hiç yitirmedim. Çünkü ben hem halkına, hem de devletine inanan ve güvenen birisiyim” dedi.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)