02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Kelebekler, baharı bekliyor

Kelebekler, baharı bekliyor

ANTALYA'da Kundu Turizm Bölgesi'nde 5 milyon TL yatırımla kurulan Kelebek Park, baharın gelmesini bekliyor.

Kelebek Park Genel Müdürü Barış Dursun, kelebeklerin nisan ayında ipek kozalarından çıkarak park içinde özgürce uçacağını söyledi. Parkta 12 türde yüzlerce kelebek bulunduğunu kaydeden Dursun, parkta yaşamın canlanması için birtakım öncelikler olduğunu, bu kapsamda tesis içersindeki bitki örtüsünü yeni sezon için yenilediklerini söyledi.

Kelebeklerin yaşamına yönelik, onların özgürce uçacağı bir atmosfer yarattıklarını anlatan Dursun, “Kelebek popülasyonu baharla birlikte canlanacak. Havaların ısınmasıyla kozalarından çıkacak kelebekleri 10 bin ayrı tür ve özellikteki bitki örtüsü karşılayacak” dedi. Parktaki kelebek döngüsünün pupa evresiyle (kelebeğin doğumundan bir önceki dönem) başladığına değinen Barış Dursun, “Kelebek pupadan çıktıktan sonra yaklaşık bir gün kanatlarını kurutmak için bekler. Ardından uçmaya başlar ve çiçek nektarlarıyla beslenerek hayatını sürdürür” diye konuştu.

30 GÜNDE KELEBEK OLUYORLAR

Ücretle gezilebilen Kelebek Park’ta 25 farklı ülkede yaşayan Attacus Atlas, Cethosia Cyane, Graphium Agamennon, Hypolimnas Bolina, Idea Leuconea, Papilio Demoleus, Papilio Polinurus, Papilio Polytes, Papilio Rumanzoia, Parthenos Sylvia cinsi kelebek bulunduğunu kaydeden Dursun, “Burada eşleşen dişi kelebekler sadece kendi bitkisine 100 ila 1000 arasında yumurta bırakıyor. Yumurta evresinden kelebek olma süresine geçen zaman ise yaklaşık 30 gün” dedi.

İbrahim LALELİ/ ANTALYA, (DHA)