02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » HDP’li vekiller Cizre’deki yaralılar için İçişleri’ne gitti

HDP’li vekiller Cizre’deki yaralılar için İçişleri’ne gitti

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki yaralıların durumunu görüşmek üzere bugün İçişleri Bakanlığı'na gitti.

HDP’li milletvekilleriyle görüşen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk’ün yaralılara ulaşılabilmesi için Cizre’deki yetkililerle görüşeceklerini ifade ettiği belirtildi.
HDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada bakanlık yetkililerinin Cizre’deki yetkililerle gerekli görüşmeleri yaptığı ve buna göre yaralıların alınabilmesi için Cizre Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans ve sağlık ekiplerinin bölgeye gidebileceği ifade edildi.

AMBULANS VE SAĞLIK EKİPLERİ BÖLGEYE GİDEBİLECEK
HDP Basın Bürosu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklama, şöyle: “Cizre’de bir bodrumda acil tıbbi ve insani yardıma gereksinim duymakta olan yurttaşlarımıza ulaşılabilmesi için, İçişleri Bakanlığı’nda bulunan Grup Başkanvekilimiz Sayın İdris Baluken, Adana milletvekilimiz Sayın Meral Danış Beştaş ve Urfa milletvekilimiz Sayın Osman Baydemir, İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin Öztürk ile görüşmüşlerdir. Sayın Öztürk, yaralılara ulaşılabilmesi için Cizre’deki yetkililerle görüşeceklerini ifade etmiştir. Heyetimiz İçişleri Bakanlığı’nda bulunmakta ve sorunun bir an önce çözümü için süreci takip etmektedir. İçişleri Bakanlığı’nda bulunan Grup Başkanvekilimiz Sayın İdris Baluken, Adana milletvekilimiz Sayın Meral Danış Beştaş ve Urfa milletvekilimiz Sayın Osman Baydemir’den oluşan heyetimize Bakanlık yetkilileri, Cizre’deki yetkililerle gerekli görüşmelerin yapıldığını ifade etmiştir. Buna göre, bodrum katındaki beş cenaze ve ve ikisi ağır olmak üzere çok sayıda yaralının alınabilmesi için Cizre Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans ve sağlık ekipleri bölgeye gidebilecektir. Bununla birlikte, cenaze ve yaralı ailelerinin geçişine izin verilmemektedir. Gerek Cizre’de bulunan Milletvekilimiz Sayın Faysal Sarıyıldız, gerekse de İçişleri Bakanlığı tarafından Cizre Kaymakamlığı’yla gerekli görüşmeler de yapılmıştır. İçişleri Bakanlığı’nda bulunan heyetimiz süreci takibi sürdürmektedir”

ANKARA, (DHA)