02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Fazıl Say, Türk Bestecileri Resitali ile ENKA’da

Fazıl Say, Türk Bestecileri Resitali ile ENKA’da

ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say, 7 Kasım tarihinde 28. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları’na konuk olacak. Dünyaca ünlü piyanist İstanbul’da ilk kez; Ulvi Cemal Erkin, Ahmed Adnan Saygun ve İlhan Baran’ın bestelerinin yanı sıra kendi eserlerinden oluşan özel bir seçkiyi yorumlayacak.

Kültür sanatın daimi destekçisi ENKA Kültür Sanat, dünyayı sarıp sarmalayan müziğiyle uluslararası çapta önemli başarılara imza atan usta piyanist ve besteci Fazıl Say’ı ağırlayacak. Dünyanın en önemli salonlarında verdiği unutulmaz konserleri, besteleri ve aldığı sayısız ödülleriyle tanınan Say, 7 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda sahne alacak.

ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say, Türk Bestecileri Resitali ile İstanbul’da ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Ulvi Cemal Erkin, Ahmed Adnan Saygun ve İlhan Baran eserlerinin bulunduğu repertuarı yorumlayacak. Usta Türk bestecilerini bir araya getiren özel seçkinin yanı sıra Gezi Park 2 Solo Piyano Sonatı ve In Memoriam, Sarı Gelin ve Sait Faik üçlemesinin yer aldığı Art of Piano adlı eserlerini seslendirecek. Anadolu kıyılarından klasik müzik okyanusuna yayılan tınılara yeniden hayat verecek Say, şiirsel bir performansla bir kez daha dinleyicisini büyüleyecek.