02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Eskişehir’deki IŞİD operasyonuyla 7 canlı bomba eyleminin önüne geçildi

Eskişehir’deki IŞİD operasyonuyla 7 canlı bomba eyleminin önüne geçildi

ESKİŞEHİR polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3 IŞİD mensubunun kaldıkları Eskişehir, Ankara ve Bilecik illerindeki evlerde yapılan aralamalarda 43 kilo amonyum nitrat, 16 adet dinamit lokumunun da aralarında bulunduğu çok miktarda bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Yetkililer ele geçirilen malzemelerle birçok canlı bomba eyleminin engellendiğini belirtti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM), Özel Harekat ve İstihbarat şubelerine bağlı ekipler tarafından geçen 28 Ekimde düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD mensubu oldukları belirlenen S.K. ve Ö.B. Eskişehir’de, O.T. ise Ankara’da yakalandı. Gözaltına alınarak Eskişehir’e getirilen 3 şüphelinin kaldıkları Eskişehir ve Ankara’daki evleri ile Bilecik’te kullanılmayan bir köy evinde bomba yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre Bilecik’teki bir köy evinde battaniye altına saklamış 43 kilo amonyum nitrat, 16 adet dinamit lokumu, 47 adet kapsül, çeşitli uzunluklarda toplam 5 ayrı parçadan oluşan 9 metre uzunluğunda saniyeli fünye ve çeşitli uzunluklarda toplam 5 ayrı parçadan oluşan 42 metre infilaklı fünye, 1 adet 12 kilogramlık tüpgaz ele geçirildi.

Gözaltındaki şüphelilerin kaldıkları Eskişehir ve Ankara’daki evlere yapılan aramalarda ise ele geçirilen malzemeler şunlar:

1 adet hassas terazi, 1 adet kimya sodyum hidroksit ibareli içi boş kutu, fazla miktarda beyaz renkli yumuşak şekilsiz sabunsu madde, kutu içerisinde 50 santimetre uzunluğunda silindir şeklinde borunu üzerine sarılı bobin sargı teli, 2 adet yeşil renkli swich buton, bir adet kırmızı renkli swich buton, 2 adet küçük boy, 2 adet orta boy devre pili, çeşitli elektronik devre ve aksamları, elektronik entegreler ve elektronik devre çizimleri, Perhidrol ibareli kimyasal madde, 35 santimetre uzunluğunda sert plastik mamul, 3 adet boru, 2 adet dirsek, 1 adet plastik sarı renkli kasnak, 1 adet 30 santimetre uzunluğunda sert mukavvadan yapılmış mamul, ucunda sarı renkli tel sarılı üzeri bantlı ve üzerinde 2 adet delik bulunan silindir şeklinde mukavva, 50 santimetre uzunluğunda 25 santimetre eninde ruloya sarılı sert alüminyum folyo, akıllı cep telefonu, bilgisayar, Fethullah Gülen ibareli ‘Ruhumuzun heykelini dikerken’ adlı kitap,’Kader ibareli fetvalar yazılı ve Ebu Ubeyde yazarlı kitap, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel dokuman ele geçirildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, ele geçirilen malzemeleri basın mensuplarına gösterdi. Yetkililer, ele geçirilen malzemelerle birçok canlı bomba eyleminin engellendiğini belirtti. Bir yetkili, malzemelerin 7 canlı bomba eyleminde kullanılabileceğini söyledi.

Gözaltında bulunan şüpheliler S.K., Ö.B. ve O.T.’nin sorgulamalarının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.