07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Eşine hem hamileyken hem de lohusa halde fuhuş yaptırmış

Eşine hem hamileyken hem de lohusa halde fuhuş yaptırmış

ADANA'da lohusa gelinlerinin de aralarında bulunduğu 1'i kimsesizler yurdunda kalan 3 kadına zorla fuhuş yaptıran Ekrem Ç. (52) ile oğulları Mehmet (27) ve Yakup Ç. (29) yakalandı.

Eşi Mehmet Ç.’nin kendisine fuhuş yaptırdığını söyleyen 3 çocuk annesi A.Ç. (24), “Hem hamile iken hem de doğum yaptıktan 15 gün sonra fuhuş yaptırdı” dedi.

Ahlak Büro Amirliği ekipleri, fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmek suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Mehmet Ç.’nin, 15 gün önce doğum yapan eşi A.Ç. ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtta kalan 15 yaşında Y.B.K.’yı erkeklere pazarladığı bilgisini aldı. Ahlak Bürosu ekipleri, yaptıkları çalışmada Mehmet Ç. ile birlikte ağabeyi Yakup Ç. ve babası Ekrem Ç.’nin de kadın pazarladığını belirledi.

Telefonla Yakup Ç.’yi arayan polis, iki kadın ile birlikte olmak istediğini belirterek fuhuş için pazarlık yaptı. Müşterilerinin polis olduğunu anlamayan Yakup Ç., 200 lira karşılığında iki kadın bulacağını söyleyip buluşma adresini verdi. Adrese giden polis, daha önceden seri numaraları alınan paraları teslim etti. Mehmet Ç. de dışarıda bekleyen eşi A.Ç. ile Y.K.B.’yi içeriye aldı. Polis, Yakup ve Mehmet Ç. kardeşler ile birlikte fuhuşa sürüklenen kadınları yakaladı. Emniyette sorgulanan A.Ç., kayınpederi Ekrem Ç.’nin de hurda deposu olarak kullandığı işyerinde R.Ç.’ye fuhuş yaptırdığını söyledi. Genç kadının ifadesi üzerine Ekrem Ç. ile fuhuş için müşteri bekleyen R.Ç. de ekiplerce gözaltına alındı.

21 Ekim 2015’te fuhuşa aracılık etmek ve yer temininden tutuklanan Mehmet Ç.’nin, eşi A.Ç.’nin şikayetçi olmaması üzerine 3 ay sonra tahliye edilip tutuksuz yargılandığı belirlendi. Hamileliği sırasında bile fuhuşa zorlandığını söyleyen A.Ç., “Ben hamileyken fuhuş yapmak istemedim. Ama o beni dinlemedi. Ben fuhuş yapmak istemeyince beni dövdü şiddet uyguladı. En son bana fuhuş yaptırdığı için de tutuklandı. O cezaevine girdi ben de sığınma evine girdim. Bir süre sonra doğum yaptım. Ancak bebeğim bir hafta boyunca yoğun bakımda kaldı. Doktor hamileyken çok fazla cinsel ilişkiye girdiğim için bebeğin gelişmediğini söyledi. Eşim 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra bana sığınma evindeyken haber yolladı. Bana bir daha fuhuş yaptırmayacağını kendisinin çalışacağını kağıt toplayacağını çocuklara bakacağını söyledi. Ben de buna inanıp çocuklarım babasız büyümesin diye şikayetimden vazgeçtim” dedi.

Uyuşturucu madde bağımlısı Yakup Ç.’nin yurtta kalan 15 yaşındaki Y.K.B.’ye de madde kullandırıp, fuhuş yaptırdığını anlatan A. Ç., “Kayınbiraderim Yakup ile küçük kız eroin ve içki içiyorlardı. Ve bunların yanında benim küçük çocuğum da vardı. Kıza da eroin, kokain karşılığında fuhuş yaptırıyorlardı. Bu kız varken bana fuhuş yaptırmadılar. Bir süre sonra kız uyuşturucu operasyonunda yakalanınca ona fuhuş yaptıramaz oldular. Bunun üzerine eşim bana fuhuş yaptırmak istedi. Ben kendisine daha yeni doğum yaptım yaram iyileşmedi dedim ama beni döverek fuhuş yaptırdı. Bana lohusa dönemimde yaram iyileşmeden fuhuş yaptırdı. Bana eşim ‘fuhuş yap araba alalım ev alalım’ diyordu kendisi çalışmıyor fuhuş paralarını alıp eroin içiyordu. Yakup da hem bana hem de sevgilisi kız çocuğuna müşteri buluyordu. Kayınpederim ise yanındaki kadına fuhuş yaptırıyordu” dediği öğrenildi.

Fuhuş batağına sürüklenen kadınlar ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Ekrem Ç. ile oğulları Mehmet ile Yakup adliyeye sevk edildi.

Fatih KARAÇALI/ ADANA,(DHA)