07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » En etkili selülit savar: Mezoterapi

En etkili selülit savar: Mezoterapi

Rejim yapmak, spora başlamak veya bedende ufak çaplı müdahalelerde bulunmak için en uygun mevsimdeyiz.

Yaz mevsimi öncesi başlayacağınız mezoterapi seanslarıyla en başta selülit, bölgesel yağlanma, sarkma ve gevşeme sorunlarını çözümleyebilirsiniz. Mezoterapi uygulamasının ayrıntıları ve kimlere fayda sağladığı konusunda Estetik International Sağlık Grubu medikal doktorları açıklamalarda bulundu:

Mezoterapiyi kimler tercih etmeli?

“Aşırı kilolu değilseniz ama vücudunuzda tüm uğraşlarınıza rağmen inceltmeyi başaramadığınız bölümler varsa mezoterapi ile zayıflamayı deneyebilirsiniz. Özellikle dirençli göbek yağlarınız, basen ve kalçada birikmiş bölgesel yağlanma sorunlarınız, selülitli doku veya sallanan kol içleriniz varsa ve bununla beraber spor yapmaya ayıracak vaktiniz ve isteğiniz de yoksa kesinlikle sizin için en uygun yöntem mezoterapidir. Selülit tedavisi için mezoterapi en fazla tatbik ettiğimiz ve tercih ettiğimiz uygulamalar arasında yer alıyor. Ayrıca birçok incelme terapisinden sonra, düzenli bir egzersiz programı uygulamak gerekirken mezoterapide böyle bir şart yoktur”.

Mezoterapi 1952 yılından beri var

“Mezoterapi bir çeşit orta deri tedavisidir. Ortalama 8 – 10 seansta olumlu sonuçlar verir. Ülkemizde ismi son yıllarda duyulmuş olsa da aslında temeli 1952 yılına dayanan eski bir sistemdir. Sistem cilt altına çok ince uçlu mezoterapi iğnesi ile özel bir karışımın zikredilmesi şeklinde işler. Bu karışımın içinde ödem çözücü, dolaşımı hızlandıran ve yağ birikimini engelleyen bazı ilaçlarla, vitamin ve mineraller bulunmaktadır”.

Mezoterapi Sırasında Ağrı Hissedilir mi?

“Bu aslında sizin ağrı eşiğinize bağlıdır. Hastaların büyük bir çoğunluğu herhangi bir acı hissetmezler. Arzu eden hastalara işlemden yaklaşık 25 – 30 dakika evvel lokal anestezi etkisi gösteren, acıyı hafifleten kremler uygularız. Hamile değilseniz, bebeğinizi emzirmiyorsanız, kalp, böbrek ve diyabet rahatsızlıklarınız yoksa gönül rahatlığıyla mezoterapiye başlayabilirsiniz. Uzman hekimler tarafından uygulandığı takdirde ciddi veya kalıcı bir yan etkisi kesinlikle olmaz. İğne yerleri ve çevresinde hafif derecede kızarıklık, şişlik veya morarma meydana gelse dahi bunlar kısa sürede düzelmektedir.”