02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Emniyete suç ortağını ziyarete gelen şüpheli tutuklandı

Emniyete suç ortağını ziyarete gelen şüpheli tutuklandı

ADANA'da park halindeki 6 ayrı otomobilden hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 36 yaşındaki Celal Adar'ı emniyette ziyaretine gelen suç ortağı 34 yaşındaki Turgay Büyükkapu da yakalandı.

Yenibaraj Mahallesi’nde alçı sıva işleri yapan Serdar S.’nin 13 Ocak’ta iş yapmak için geldiği apartmanın önüne bıraktığı otomobilin camını kıran hırsızlar, arka koltuğun üzerinde duran çantayı alıp gitti. Aracın yanına gelen S., otomobilinin camının kırılıp, çantanın çalındığını fark edince durumu polise bildirdi. Serdar S.’nin şikayetçi olması üzerine çalışma başlatan polis, bir işyerinin güvenlik kamerasının kaydettiği hırsızlık olayının görüntülerine ulaştı. Kamera kayıtlarından bereli ve yüzlerini atkı ile kapatmış olan hırsızın ve motosikletli suç ortağının eşkalleri belirlendi. Hırsızlardan Celal Adar’ı üzerindeki kıyafetlerden teşhis eden polis, motosikleti kullanan şüphelinin de arkadaşı Turgay Büyükkapu olduğunu saptadı.

KENDİ AYAĞI İLE EMNİYETE GELDİ

Celal Adar evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Adar’ın gözaltına alındığını öğrenen arkadaşı Turgay Büyükkapu, onu ziyaret için Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Arandığını bilmeden kendi ayağı ile Hırsızlık Büro Amirliği’ne gelen Büyükkapu da ekiplerce gözaltına alındı. Büyükkapu ifadesinde suçunu itiraf ederek 6 ayrı hırsızlık olayına karıştıklarını söyledi.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Adar ile Büyükkapu tutuklandı.

Fatih KARAÇALI / ADANA, (DHA)