07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Diyarbakır şehitleri memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır şehitleri memleketlerine uğurlandı

'Merak etmeyin, hesabını soracağız'

DİYARBAKIR’da, dün terör örgütü PKK’nın bomba yüklü aracı infilak ettirerek servis midibüsüne düzenlediği saldırıda şehit olan 7 polis memuru, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının hesabının sorulacağını söyledi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde teröristler bomba yerleştirdikleri otomobili, zırhlı polis servis midibüsü yanından geçerken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda şehit olan Şehit Başpolis Memuru Alper Zor ile şehit polis memurları Necdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Serkan Talan, Mustafa Karakaya ve İlyas Kaygusuz için Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mehdi Eker, Mehmet Özhaseki, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Çiğdem Karaaslan, Vali Hüseyin Aksoy ile vatandaşlar katıldı.

Şehit polis memurlarının Türk Bayrağı’na sarılı cenazeleri tören alanına getirilerek, katafalka konuldu. Ardından alana gelerek, tören mangasını selamladıktan sonra şehit yakınlarının yanına giden Başbakan Davutoğlu, şehit yakınlarının, “Ne olur sorun hesaplarını, tek dertleri vatandı, vatanı sevmekti” sözlerine karşılık olarak, “Merak etmeyin, hesabını soracağız” dedi.

Saygı duruşunun ardından şehit özgeçmişlerinin okunmasıyla devam eden törende konuşan Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır’da 7 canı cennete uğurladıklarını belirterek, şehitlere “ölüler” denilmemesi gerektiğini söyledi. Şehit emanetinin herkesin omuzları üzerinde en kutsal vecibe olduğunu anlatan Davutoğlu, “Onlar, hain odaklar, bu toprağın birliğine ve beraberliğine, milletimizin huzuruna göz diktiklerinde ve bu topraklara sahip çıkacak bir yiğit arandığında ‘biz buradayız’ dediler. ‘Biz buradayız ve bu vatanı böldürtmez, bu bayrağı indirtmez, bu ezanı dindirtmeyiz’ dediler. Geçici görev için gelen de, burada olan da aziz bir görevi yaptığı inancıyla son nefeslerine kadar kahramanca vazifelerini yerine getirdiler. Onların karşısına çıkmaya cesaret edemeyenler, korkaklar, alçaklar, hainler, tuzakların en kirlisi, en alçakçasını kurdular ve bir patlayan aracın arkasına gizlendiler. Onlar, o aracın arkasına gizlenseler de biz onların maskesini indirdiğimizde, biliyoruz kim olduklarını, onlar Çanakkale’ye, Sarıkamış’a ve vatan toprağına saldıran nice müstevlilerin bugün devamı mahiyetindeki hainlerdir, alçaklardır. Onlar yurt dışındaki plan kuranların, tuzak kuranların buradaki piyonlarıdır. Onların karşısında her zamankinden daha dik, her zamankinden daha vakur ve kararlı olmak zorundayız. Biliniz ki şu anda onları sadece toprağa uğurlamıyoruz. Onları uğurlarken emin olunuz şu anda inancımız gereği, bize şahitlik ettiklerine de inanıyoruz. Şehit ve şahit aynı kökten gelir, onlar sizin bu vakur duruşunuzun da şahitleridir. Onlar sizin bu eğilmez başınızın da şahitleridir. Başınızı eğmeyiniz, hepimiz bugün her zamankinden daha çok başımızı dik tutmalı ve hainlere gerekli cevabı vermeliyiz. Aziz milletime buradan, 7 aziz şehitimizin huzurundan seslenmek istiyorum. Kim ne plan yaparsa yapsın, kim bu aziz vatanın hangi parçasına göz dikerse diksin, hepsine karşı hep beraber omuz omuza olacağız. 78 milyon, Edirne’den Hakkari’ye, Muğla’dan Ardahan’a her bir köşesinde vatanı aynı kararlılıkla, aynı fedakarlığa yapmaya hazırız” dedi.

DEĞERLER SONSUZA KADAR YAŞAYACAK

Uğurlanan 7 şehidin, Sarıkamış, Çanakkale, Yemen, Sakarya ve Malazgirt savaşlarındaki şehitlerin yanına gittiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Emin olunuz emanetiniz ve korumaya ahdettiğiniz, uğurunda fedai can eylediğiniz aziz vatanımız, al bayrağımız, istiklalimiz ebediyen korunacaktır. Silah arkadaşlarınız sizlerden devraldıkları bu kutsal emaneti son nefeslerine kadar korumaya kararlıdır. Sizlere buradan, Diyarbakır’dan vatanımızın ayrılmaz parçası olan topraklardan sesleniyoruz, uğruna fedai can eylediğiniz bu topraklardan sizlerin manevi şahsiyetinize sesleniyoruz, Diyarbakır’ın her bir suru, her bir burcu, her bir minaresi şahit olsun ki sizin uğrunda fedai can eylediğiniz değerler, sonsuza kadar yaşayacaktır. Emanetiniz korunacak, al bayrak her zamankinden daha görkemli bir şekilde semaya yükselecektir. Allah mekanınızı cennet eylesin” dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş tarafından törende yapılan duanın ardından 7 şehidin cenazeleri, askeri uçakla memleketlerine uğurlandı.

DİYARBAKIR, (DHA) –