07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP’li Tüm’den şehit cenazesinde yumruklu saldırıya suç duyurusu

CHP’li Tüm’den şehit cenazesinde yumruklu saldırıya suç duyurusu

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Edremit'te son yolculuğuna uğurlanan Şehit Uzman Çavuş 22 yaşındaki Aycan Özdil'in cenaze töreninde yumruklu saldırıya uğradığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Balıkesir’in Kuyualan Mahallesi’nde dün toprağa verilen Şehit Jandarma Astsubay Atilla Kaya’nın cenaze törenine katılanlar arasında yer alan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, iddiaya göre yanına yaklaşan bir kişi tarafından ‘Siz terörü destekliyorsunuz’ denilerek yumruklu saldırıya uğradı. Saldırganın yumruğu Tüm’ün sol yanağına geldi, gözlüğü ise yüzünü çizdi. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın korumalarının müdahale ettiği saldırgan, etkisiz hale getirip uzaklaştırdı. Olay sonrası hastanede tedavisini yaptıran CHP’li Milletvekili Tüm, daha sonra Edremit Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

BAŞKAN SAKA’DAN KINAMA

Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka da yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı kınadı. Başkan Saka, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Hepimizi yasa boğan Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in cenazesinde CHP Balıkesir Milletvekili Sayın Mehmet Tüm’e karşı yapılan fiziki saldırıyı kınıyorum. Ülkemizin içerisinden geçtiği bu zor günlerde sükûnetimizi ve itidal duygumuzu kaybetmeden, daha güçlü ve birbirine kenetlenmiş bir toplum olma zorunluluğumuzu altını çizerek ifade etmek istiyorum.”

Hilmi DUYAR- Emrah ERDOĞAN / EDREMİT(Balıkesir), (DHA) –