02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Bursaspor üst sıralar için oynayacak

Bursaspor üst sıralar için oynayacak

Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Eskişehirspor'la karşılaşacak olan Bursaspor, mücadeleyi kazanarak üst sıralara yaklaşabilmeyi hedefliyor.

Bursaspor, geçen hafta sahasında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı, Eskişehirspor ise İstanbul’da Kasımpaşa’ya 2-1 yenildi. Yeşil beyazlı takımın en golcü ismi 11 golle Tomas Necid olurken Eskişehirspor’da Emre Güral, 9 gole imza attı.

HAKEM SERKAN ÇINAR
Eskişehir Atatürk Stadı’nda yarın saat 16.00’da başlayacak olan karşılaşmayı İstanbul Bölgesi’nden Serkan Çınar yönetecek. Yardımcılıklarını ise Kerem Ersoy ile Erdem Bayık yapacak. Maçın dördüncü hakemi Erdinç Sezertam. İlave hakem olarak Çağatay Şahan ile Eser Birinci görev alacak. Hakem Serkan Çınar bugüne kadar Bursaspor’un 7, Eskişehirspor’un maçlarında ise 14 kez görev yaptı.

ÜSTÜNLÜK BURSASPOR’DA
Eskişehirspor ile Bursaspor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 59 defa karşı karşıya geldi. Bu maçlarda yeşil beyazlıların 19-18 üstünlüğü bulunuyor. 28 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım arasında oynanan son 7 maçın dördü beraberlikle bitirken, Bursaspor 2 galibiyet elde etti.
İki takım bu sezon Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig’de 3 kez karşı karşıya geldi. Kupa maçlarında Bursaspor, evinde 4-1, deplasmanda ise 3-2 kazandı. Yeşil beyazlı ekip, ligde ise rakibini 2-0 yendi.

TEKNİK ADAMLAR BAŞARILI
İki teknik direktör bugüne kadar 5 kez karşı karşıya geldiler. Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, bu maçlarda 3, Eskişehirspor teknik sorumlusu Samet Aybaba ise 2 galibiyet aldı.

Öte yandan Bursaspor’da Şamil Cinaz sarı kart, Serdar Aziz ise sakatlığı nedeniyle bu maçta oynayamayacak.

Cemal EKENTOK / Bursa,(DHA)