07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Birilerinin maşası olmuş bu örgüte zerre taviz vermeyeceğiz’

‘Birilerinin maşası olmuş bu örgüte zerre taviz vermeyeceğiz’

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Batman'da yaptığı açıklamada terör konusunda ortaya koydukları duruşun çok önemli olduğunu belirterek, "Ak Parti iktidarı olarak terörle mücadele konusunda hiçbir şekilde sonuna kadar bu süreci tamamlama noktasında taviz vermeyeceğiz. Sizlerin huzuru, refahı ve mutluluğu konusunda, düzeninizi bozma noktasında dışarıdaki birilerinin maşası olmuş bu örgüte karşı zerre taviz vermeyeceğiz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Batman’da önce Vali Ahmet Deniz’i ziyarete etti. Ardından Ak Parti il binasına gelen Albayrak’ı partililer kapıda karşılandı. Parti binasında konuşma yapan Albayrak, bakanlığı için Batman’ın ayrı bir önem taşıdığını ve halka birlikte iftar yapmak ve güzel insanlarla bir arada olmak istediğini söyledi.

Albayrak, “Özellikle bir yıldır terör belası vesilesiyle ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Ama Allah’a hamd olsun ki 78 milyon olarak bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde çok güçlü ve daha da güçlenerek geçiriyoruz. Batman’ımızın bir yılda ortaya koyduğu dik duruşu ayrı bir yere koymak lazım. Terör konusunda ortaya koyduğumuz duruş çok önemli. Ak Parti iktidarı olarak terörle mücadele konusunda hiçbir şekilde sonuna kadar bu süreci tamamlama noktasında taviz vermeyeceğiz. Sizlerin huzuru, refahı ve mutluluğu konusunda, düzeninizi bozma noktasında dışarıdaki birilerinin maşası olmuş bu örgüte karşı zerre taviz vermeyeceğiz. Tüm Türkiye’deki vatandaşlarımıza hükümetimiz olarak, başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz olarak bunun altını çiziyoruz. Bu süreçte sonra bölgedeki farklı ilçeleri, semtleri maalesef harap eden örgütün ortaya koyduğu bu zararları en hızlı şekilde restore etmek için çalışmalara başladık. Bu süreci nihayete erdireceğiz. Sonra toplumsal sosyal yönler. Tüm bu bölgeyi hep birlikte manevi olarak da ihya edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bakan Albayrak, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin kendilerine çok şey öğrettiğini belirterek, ” Kasım’dan sonra geçmiş 13 yılın referansından daha fazla çalışmak gerekiyor. Bize herkese dokunmak görevi düşüyor. Türkiye böyle bir dönemden geçerken bölge, dünya geçmiyor mu? Bu sorun sadece Türkiye’nin mi sorunu? Daha geçen hafta İngiltere’de bir milletvekili öldürüldü. Fransa’da da durum böyle. Dünyada kimsenin huzur içinde olmadığı bir iklimle karşı karşıyayız. Ama Türkiye olarak biz bölgenin huzuru için yük üstlendik. Bu sorunu aşacak tek unsur ise birlik ve beraberliktir. Tek vatan, tek millet, tek bayrak, bu payda 78 milyon olarak bizleri birleştiriyor. Yeni dönemde 65’inci hükümet olarak daha az konuşup daha çok çalışarak, ekonomimizi dünyada gelişen ekonomilerin seviyesine ulaştıracağız. Taş üstüne taş, iş, iş üstüne koyacağız. Batman özelinde, Batman ekonomisi için çok önemli olan Türkiye Petrolleri ve yatırımları daha da büyütme, geliştirme, daha da istihdam özelinde diğer farklı sanayi ve iş kollarından da Batman’ın ekonomik iklimini büyüteceğiz” dedi.

Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)