02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü uyardı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü uyardı

YOZGAT Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin her yıl vermekte olduğu, yıllık işletme cetvelinin 30 Nisan 2016 tarihine kadar verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Sanayi Sicil Kanunu uyarınca, Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin, her takvim yılı başından itibaren ilk dört ay içerisinde, bir önceki yıla ait yıllık işletme cetvelini vermeleri gerektiği kaydedildi. Yozgat il genelinde bulunan Sanayi Sicil Belgeli işletmelerin 1 Ocak 2016 tarihinde başlayan cetvelleri teslim etme süresinin 30 Nisan 2016 tarihinde sona ereceği ifade edildi. İlgili işletme yetkililerinin, 2015 yılı faaliyetlerinin yer aldığı ‘Yıllık İşletme Cetvelini’, e-Devlet kapısı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın (http://sanayisicil.sanayi.gov.tr) internet adresine giriş yaparak ‘Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ üzerinden, elektronik ortamda verebilecekleri ifade edildi. Yıllık işletme cetvelini her yıl Nisan ayı sonuna kadar vermeyen işletme sahiplerine, Sanayi Sicil Kanun kapsamında idari para cezasının uygulanacağı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Sanayi Sicil Belgelerinin belge tarihi itibariyle iki yılda bir vize ettirilmesi zorunludur. Bu nedenle Yıllık İşletme Cetveli verecek olan firmaların, belgelerinin vize tarihi gelmiş ise, vize işlemleri için belge aslı ve tanzim edilen yıllık işletme cetveli ile birlikte İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunması gerekmektedir. Yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve herhangi bir mağduriyete sebebiyet verilmemesi açısından, gereken hassasiyetin gösterilmesi, tereddüde düşülmesi halinde, Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüz ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.”

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)-