07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Beşiktaş’ta transfer çalışmalarında son durum

Beşiktaş’ta transfer çalışmalarında son durum

Devre arasında takıma katılması beklenen isimler ile pazarlık süreçlerinin uzaması 'transferde sıkıntı olduğu' şeklinde düşünülse de yaz döneminde olduğu gibi oldukça uzun süren pazarlıklar imzaların atılmasını geciktiriyor.

Kaleci ve stoper için bir çok isimle temasa geçen ve teklif veren siyah-beyazlılar cevap bekleme sürecinde, araya giren diğer kulüpler ve menajerlerin fiyat yükseltmesi yüzünden sıkı pazarlıklar yapmak zorunda kalıyor.

‘DENYS BOYKO TÜM ŞARTLARI ZORLUYOR’

Mandanda’dan kesin olarak hayır cevabını aldıktan sonra diğer adaylara yoğunlaşan Beşiktaş, Denys Boyko’nun peşini henüz bırakmış değil. Dnipro’nun, Dynamo Kiev ile anlaşmasına rağmen Ukrayna’da kalmak istemeyen Boyko kulübünü Avrupa’da oynama isteği konusunda sonuna kadar zorluyor. Daha önceden Boyko için yaptığı teklifte ısrarcı olan Beşiktaş ise Ukrayna pazarında bekleme taktiğine geçmiş durumda.

‘OSPİNA İMKANSIZ AMA YİNE DE UMUT KESİLMEDİ’

Başkan Fikret Orman’ın ısrarla istediği Arsenal’in yedek kalecisi Ospina için de şartları zorlamayı sürdüren siyah-beyazlılar, Arsene Wenger’in Kolombiyalı kaleciyi bırakmak istemediğini açıklamasına rağmen girişimlerini sürdürmeye devam ediyor. Beşiktaş yine de 8 milyon Euro piyasa değeri olan kaleci için son bir girişim yapıp yeni bir teklif sunmuş olsa da Londra ekibi tarafından yine geri çevrildi. Ancak siyah-beyazlılar, oyuncunun Arsenal’den ayrılıp sürekli oynayacağı bir takıma gitme isteğinin yeni bir umut doğurması ihtimaline karşılık son ana kadar bekleyecek.

‘İKİNCİ SEÇENEK KİRALIK FORMÜLÜ’

Yönetimde öne çıkan diğer bir görüş ise kalecinin 6 aylığına kiralanıp sezon sonunda sözleşmesi biten ve söz alınan isimlerden birini takıma kazandırmak oldu. Ancak yaz transfer döneminde tekrar kaleci ile uğraşmak istemeyen siyah-beyazlılar kaleciyi bonservisi ile almak ve uzun süreli anlaşma yapmak istesede bazı kaleciler için kiralık teklifi de yapıldı.

Bu isimlerden biri olan Juventus’un yedek kalecisi Neto için olumlu gelişmeler yaşayan Beşiktaş, satın alma opsiyonlu olarak Juventus ile pazarlıklarını sürdürüyor. Milan’ın yedek kalecisi Diego Lopez’i listeye dahil eden Beşiktaş 34 yaşındaki İspanyol kaleciyi son alternatiflerden biri olarak düşünüyor. Beşiktaş’a menajerler tarafından önerilen kaleciler ise Valencia’dan Matthew Ryan, Cassio Ramos gibi isimler yönetim tarafından kabul görmedi.

‘KALECİ TRANSFERİ ÖNCELİKLİ OLUNCA STOPER İKİNCİ PLANA DÜŞTÜ’

Bütün yoğunluğu kaleci transferine harcayan siyah-beyazlı yönetim stoper konusunda da sürekli girişimde bulunuyor.

Daha ilk baştan Dnipro’dan Douglas Silva için resmi teklif veren ve ret cevabı alan Beşiktaş gün geçtikçe Ukrayna ekibini köşeye sıkıştırmaya başladı. Dnipro’nun transfer piyasasındaki tüm menajerleri devreye sokarak Douglas’ı pazarlamaya çalışmasına rağmen siyah-beyazlıların verdiği fiyata yaklaşmayan teklifler Beşiktaş’ın elini güçlendiriyor. Douglas ve Boyko için yaptığı 6 milyon Euro’luk teklifi hala geçerli olan Beşiktaş, Dnipro’nun inadından vaz geçmesi halinde iki oyuncuyu da alıp transferi bitirecek.

Beşiktaş’ın diğer stoper adayları ise İsviçre’nin Sion takımından Leo Lacroix ve Corinthians forması giyen Felipe Augusto ve Şenol Güneş’in ilk tercih ettiği isim Serdar Aziz olarak görünüyor.

Beşiktaş’ta Ramon Motta’nın ardından takımdan ayrılacak olan Pedro Franco’nun San Lorenzo’ya gitmesi ise an meselesi. Arjantin ekibi ile sezon sonunda satış opsiyonlu kiralık olarak anlaşan siyah-beyazlılar stoper transferinin bitmesi halinde Pedro Franco ile yollarını ayıracak.

Ali Danaş / Trabzon (DHA)