02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Bayıltan gasp davası

Bayıltan gasp davası

ERZURUM'da Songül B.'nin oğluna ait bisikleti arkadaşı C.Y. ile birlikte bıçak tehdidi ile gasp eden 17 yaşındaki G.K. tutuklu yargılandığı Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edildi. Benzer suçlardan 19 suç kaydı bulunan G.K., duruşma boyunca gözyaşı dökünce, şikayetçi Songül B.'yi etkiledi. 500 liralık zararının giderilmesi nedeniyle şikayetinden vazgeçen Songül B., duruşma sonrası baygınlık geçirdi.

Olay, 5 Ekim 2015 günü merkez Palandöken ilçesi Yıldızkent semtindeki bir apartmanda meydana geldi. G.K., arkadaşı 18 yaşındaki C.Y. ile birlikte Songül B.’nin oturduğu apartmana gitti. İddiaya göre, C.Y. dışarıda gözcülük yaparken G.K. da apartmandaki Songül B.’nin oğluna ait bisikleti aldı. Tam apartmandan çıkarken durumu fark eden Songül B., bisitleti götürmekte olan G.K.’ya müdahale etti. Songül B.’yi ittiren G.K. bıçak göstererek bisikleti alıp, arkadaşı ile birlikte kaçtı.

Songül B.’nin şikayeti üzerine sanıklar hakkında 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada tutuklu sanık G.K. ile tutuksuz sanık C.Y., avukatları ve müşteki Songül B. hazır bulundu. Bir önceki duruşmadan sonra G.K.’nın ailesinin kendisine 500 lira vererek zararını giderdiğinii anlatan Songül B. şikayetini geri aldı. C.Y.’nin kendisine “Bisiklet işinde iyi para var” diyerek Songül B.’nin evini teyzesinin evi olarak tanıttığını iddia eden G.K., “Ben beklerken o binaya girdi. Çıktığında elinde bisiklet vardı. Songül B.’ye ben bıçak çekmedim. Sizde başka davam vardı size söz vermiştim. Ondan sonra bir olaya karışmadım. Bir cahillik ettim, affınıza sığınıyorum. Dersimi aldım. Allah çarpsın, çırpsınki bir daha karşısınıza çıkmayacam” diyerek ağladı. Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu ise G.K.’ya mahkemelerde birçok dosyası olduğunu bir önceki gasp dosyasında da söz verdiği halde tekrar karşılarına çıktığını söyleyerek yeniden öğüt verdi.

Mahkeme heyeti, G.K.’yı Songül B.’ye karşı işlediği ‘silahla ve konut eklentisinde yağma’ suçundan 11.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. G.K.’nın yaşını dikkate alan mahkeme cezayı 7 yıl 8 aya düşürdü. G.K.’nın pişmanlığını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, suça sürüklenen çocuk sanığı 5 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Aynı mahkeme, C.Y.’yi ise ‘hırsızlık’ suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile geri bıraktı. Mahkeme, Yargıtay süreci gözetilerek G.K.’nın hükümle birlikte tahliyesini kararlaştırdı. G.K.’nın ağlayıp titremesinden etkilenen Songül B. duruşma salonunda güçlükle ayakta durdu. Duruşma salonundan çıkan Songül B., mahkeme salonu önünde baygınlık geçirdi. Songül B.’yi sanık G.K.’nın anne ve babası sakinleştirmeye çalıştı.

Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM, (DHA)