02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Ameliyatsız ‘iyi’leşmek mümkün

Ameliyatsız ‘iyi’leşmek mümkün

2016 Ameliyatsız Uygulamaların Yılı Olacak

Estetik denilince akla hemen bandajlı burunlar, ekilmiş saçlar ya da yağ aldırma ameliyatları geliyor. Ancak ameliyatı unutun! 2016 invaziv (cerrahi) olmayan uygulamaların yılı olacak. Yani cerrahi olmayan işlemler ile daha hızlı ve daha ekonomik çözümler sizi bekliyor.
Estetik konusu söz konusu olduğunda aklınıza hemen ameliyatlar, sargılı burunlar gelebilir. Ancak tıp teknolojisi bu konuda artık çok iddialı. Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu: “Ameliyatlar yerine küçük uygulamalar ile hastaların pek çok sorununa çözüm bulabiliyoruz.” diyor.
Estetik Cerrah Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Paris’te her yıl Estetik Cerrahi konusunda dünyanın nabzını tutan IMCAS 2016’da Türkiye’yi temsil etti. Op. Dr. Bayraktaroğlu, “Tıp müthiş bir hızla ilerliyor. Amerika’da 1990’lı yıllarda yılda yaklaşık 10 milyona yakın cerrahi uygulama yapılırken bu sayı şu an yılda yüz binin altına düşmüş durumda. Ülkemizde ve keza Avrupa da durum aynı. Yılda %30 oranında cerrahi olmayan uygulama artışı söz konusu, bu müthiş bir durum.” diyerek konuya dikkat çekiyor.

Küçük dokunuşlar yeterli
1990’lı yılların sonundan bu yana estetik cerrahi konusunda tıp tarafından ‘noninvasive’ olarak tabir edilen cerrahi olmayan uygulamalarda büyük artış var.
Cerrahların tanıklık ettiği bu paradigmalar çok sayıda olumlu değişikliği beraberinde getirdi. Eskiden dolgu ve kolajen uygulamaları dışındaki her şey ameliyat gerektiriyordu. Şimdi ise 2000’li yıllardan başlayarak cerrahi olmayan uygulamalarda çok çeşitlilik dikkat çekiyor.
Önceleri sadece yüze odaklanan cerrahi olmayan uygulamalar artık boyundan aşağısını yani göğüs, eller, dirsek ve kalçaları da kapsıyor.

Dengeli güzellik en iyisi
Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, cerrahi olmayan uygulamalarda firmaların ürettiği cihazların çeşitliliği ve kapsamının da belirleyici olduğunu ifade ediyor. Op. Dr. Bayraktaroğlu, “Gelişen teknoloji sayesinde bu cihazlar biz estetik cerrahlara ameliyatsız uygulamalar için fırsat sunuyor. Bu hem hastanın hem de bizlerin hoşuna giden bir durum. Daha az acı çekme, daha hızlı iyileşme ve elbette ekonomik anlamda herkes tarafından tercih edilme özgürlüğünü sunuyoruz.” diyor.
Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, “Eskiden insanlar yaşımdan daha genç görünmek istiyorum derlerdi. Şimdi ise ‘daha iyi ve sağlıklı görünmek istiyorum’ diyorlar ve bu tür uygulamaları tercih ediyorlar. Yani gelişen teknoloji yanında felsefi olarak da değişim söz konusu. Biz estetik cerrahlarda bu konuda hastaya bazı fikirler sunuyoruz. Örneğin ben gerekli görmediğim bir uygulamayı salt hasta istiyor diye yapmıyorum. Doğallığa en uygun, sağlıklı çözümler olması için hasta ile konuşuyorum.” şeklinde görüşlerini belirtiyor.

Ameliyatsız Neler Olabilir?

Burnunda küçük şekil bozuklukları olan kişilerin dolguyla burnunu düzeltmek mümkün,
Ayrıca burun ucu düşük olan olan kişilerin burnu yine botoks ve dolgu yardımıyla yükseltilerek estetik sağlanabilir.
Memede silikon implantlara alternatif olarak yağ dolguları ile meme estetiği ameliyatsız olarak çözülüyor.
Botox, Dysport, and Xeomin Uygulamaları
Kimsayal Peeling Uygulamaları
Mikrodermabrazyon Uygulamaları
Termaj Uygulamaları
Lazer Uygulamaları
Dolgu Uygulamaları