07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 6 gün, 142 saat suyun altında yaşayacak

6 gün, 142 saat suyun altında yaşayacak

Cem Karabay, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42'nci yılında 6 gün, 142 saat suyun altında yaşayacak

Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na sualtı sporları branşında giren ilk ve tek Türk olan Cem Karabay, dördüncü kez dünya rekoruna gidiyor. Daha önce 2009, 2011 ve 2015 yıllarında sualtında üç dünya rekoru kıran Karabay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42.yılında, 14-20 Temmuz tarihleri arasında 142 saatlik rekor denemesi yapacak.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türk askerinin karaya çıktığı gün olan 20 Temmuz’da bu yıl 42.si kutlanacak olan bu önemli bayramda denizde yaşama dünya rekoru denemesine imza atacak olan Karabay, çalışmalarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sürdürüyor.

Kâinatta suyun altında en uzun süre yaşayan insan unvanı sahibi Cem Karabay’ın destekçileri arasında ise şu kurumlar bulunuyor: KKTC Kıyı Emniyeti, KKTC Alsancak Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Waterproof Türkiye, Derintek Deniz, İ.T.F Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalı, SPY Güvenlik Teknolojileri, Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü.

K.K.T.C’nin adını ilk defa Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na yazdırdı

BSS Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanı ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Donanımlı Dalış Kurul Üyesi de olan Cem Karabay, geçtiğimiz yıl denizde en uzun süre tüplü dalış rekorunu Girne Yavuz Çıkarma Plajı’nda 20 Temmuz tarihinde kırmıştı.

Karabay, bu yılki rekor denemesinde ise 14 Temmuz’da Yavuz Çıkarma Plajı’nda suya girecek ve 20 Temmuz’da sudan çıkacak. Bugüne kadar üç kez dünya rekoru kırarak kâinatta suyun altında en uzun süre yaşayan insan unvanını alan Karabay, böylece imkânsızların imkânı olduğunu, SCUBA’nın gizemli dünyasında yaşamsal risklere meydan okuyarak ispatlamış olacak.

Balıkların yanında yemek yiyecek

Cem Karabay, muhteşem görseller ve sualtı canlıları ile bir arada geçecek saatlerde, denizde balıkların yanında yemek yiyecek hatta onlarla paylaşacak, uyuyacak, spor yapacak, Uzay Hastalığı’na ve Hipotermi’ye meydan okuyacak. Karabay aynı zamanda kasık krampları, aşırı üşüme, olumsuz deniz ve hava şartları, denizin tuzluluğu, yüzde şişme, şiddetli sualtı akıntıları ve tehlikeli sualtı canlıları ile mücadele edip yaşama mücadelesi de verecek.

Sevenleri rekor denemesini dev ekrandan takip edecek

Sualtında kalınacak süre içerisinde yapılması planlananlar:

-Spor aletleri ile spor yapmak

-Spor yaparken sporcu içeceği ya da enerji içeceği içmek

-Suyun altında enerji verici gıdalar yemek

-Suyun altında hellim, şeftali kebabı, bıldırcın yumurtası gibi çeşitli gıdalar tüketmek

-Suyun altında tavla oynamak

-Suyun altında kurulan kalelerde fusbol (futbol) maçı yapılacak

-Çeşitli oturma düzenlerinde misafirleri sualtında ağırlamak

-Sualtında bir söyleşi ortamı yaratıp orada misafirler ile sohbet etmek

İSTANBUL, (DHA)