07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 5 gazeteci ve 1 polise gözaltı

5 gazeteci ve 1 polise gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli 4 ilde yaptığı operasyon kapsamında 5 gazeteci ve 1 polis memuru gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “FETÖ/PDY” ye yönelik bir soruşturma kapsamında bir gazetenin geçmişteki 7 çalışanı ile 1 polis memuru hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Malatya ve Ankara’da bulunan 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

5 GAZETECİ VE 1 POLİS GÖZALTINA ALINDI
Operasyon kapsamında şüphelilerden T. A., M.B., E.E., D. Ö., B. K., ve polis memuru M.B. adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli K. E. ve U. K.’nun ise yurtdışında olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Şüpheliler hakkında, “Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütüne üye olma ve yönetme”, “Terörle mücadele kanununa muhalefet” ve “Gizliliğin ihlali” suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.
Öte yandan söz konusu gazetenin soruşturmaya konu olan dönemde yöneticiliğini yapan bir milletvekilinin adının da soruşturma kapsamında geçtiği, milletvekili olması nedeniyle işlem yapılmadığı, o bölümün ayrıldığı belirtildi.

Çağatay KENARLI/İSTANBUL, (DHA)