07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 4 ilde 27 PKK’lı öldürüldü

4 ilde 27 PKK’lı öldürüldü

GENELKURMAY Başkanlığı devam eden operasyonlarda dün Mardin Nusaybin'de 5 PKK'lı, Şırnak'ta 3 PKK'lı ve Hakkari Yüksekova'da 16 PKK'lı ve Bitlis Mutki'de 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; dün 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilirken 29 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda bugüne kadar 148 PKK’lı etkisiz hale getirilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 294 olduğu belirtildi.

Şırnak’ta devam eden operasyonda dün 3 PKK’lı etkisiz hale getirilirken 9 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonlarda bugüne kadar 126 PKK’lı etkisiz hale getirilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 272 olduğu belirtildi.

Hakkari Yüksekova’da devam eden operasyonda; dün 16 PKK’lı etkisiz hale getirilirken 1 PKK’lı yakalandı. 9 el yapımı patlayıcı ise imha edildi. Yapılan aramada bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 şarjörü ve çok sayıda fişeği, 10 adet havan mühimmatı, 3 adet el bombası, 7 adet bomba atar mühimmatı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 115 olduğu belirtildi

Bitlis Mutki’de düzenlenen operasyonda operasyonda, 3 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda 1 Biksi makineli tüfek ve 89 adet fişeği, 1 RPG-7 roketatar ve 3 mühimmatı, 2 Kaleşnikof piyade tüfeği ve 245 fişeği, 3 el bombası, 1 el telsizi ve 1 dürbün ele geçirildi.

Diyarbakır Dicle’de, PKK’lılar tarafından bir menfezin içine tuzaklanan bir adet el yapımı patlayıcı bulundu, arazi araması esnasında tespit edilen 21 el yapımı patlayıcı ile birlikte toplam 22 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ankara’da 1, Şanlıurfa Suruç’da 1 olmak üzere, toplam 2 PKK’lı yakalandı.

Şanlıurfa Halfeti’de 1, Şanlıurfa Birecik’te 5 olmak üzere, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen toplam 6 kişi yakalanarak göz altına alındı.

ANKARA, (DHA)-