02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » 3 terörist etkisiz hale getirildi

3 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, 8'inci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Andaç hudut taburları bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan teröristlere Fırtına ve çekili obüslerle ateş açıldığını, ilk belirlemelere göre 3 terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK tarafından yapılan açıklamada, Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Andaç hudut taburlarının unsurlarına saldırı hazırlığı içinde olan teröristlerin, vatandaşların ihbarı üzerine tespit edildiği belirtildi. Sözkonusu teröristlerin, sınırın Irak tarafında kontrol noktası oluşturduğu ve saldırı için gelen teröristleri yönlendirdiklerinin belirlenmesi üzerine bölge Fırtına obüsleri ve çekili obüslerle ateş altına alındı. İlk belirlemelere göre en az 3 terörist etkisiz hale getirildi. Açılan ateşle kontrol noktası olarak kullanılan bina ve mevziler de imha edildi.

Öte yandan, Ömerli Tepe bölgesinde operasyon yapan güvenlik güçlerine bölgede bulunan teröristlerce ateş açıldı. Açılan ateşe askerin de karşılık vermesi üzerine teröristler bölgeden kaçtı. Yapılan aramalarda ise 1 anti tank mayını, 1 EYP düzeneği ile 1 el dürbünü ele geçirildi.

ANKARA DHA