MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt’un, 2008 yılında plastik doğalgaz borusuyla bir öğrenciyi dövdüğü gerekçesiyle hakkında açılan davadan hapis cezası aldığı ortaya çıktı…
O Şimdi Müsteşar Yardımcısı
Oda’tv’nin haberine göre, o dönemde Muhterem Kurt, Ankara’daki Nebahat Taşkın İlköğretim Okulu’nda müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu.
Plastik doğalgaz borusu ile öğrenciyi dövdü
Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2010’da verdiği kararda, Kurt, öğrenci A.C.’yi, okulda plastik doğalgaz borusuyla dövdüğü gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
“Dövmedim, disiplin cezası verdim”
Mahkemede verdiği savunmasında Muhterem Kurt, öğrenciyi dövmediğini, A.C.’ye “düzeni bozan, öğretmenlerine ve arkadaşlarına saygısız” olduğu gerekçesiyle disiplin cezası verdiğini iddia etti. Mağdur öğrenci ise ifadesinde Muhterem Kurt’un kendisini 2-3 dakika boyunca dövdüğünü dile getirdi.
Adli tıp raporu işkence gibi dayağı ortaya çıkardı
Adli Tıp Kurumu’ndan alınan doktor raporuna göre “sırtta sağ kürek kemiği üst dış hizasında 8 cm’lik, sol kürek kemiği alt hizasında 7 cm’lik, sağ kürek kemiği alt iç hizasında 5 cm’lik, sol uyluk arka alt dış hizasında 9 cm’lik ekimotik alanlar” olduğu ve “sol kol alt arka bölümünde 3 ve 6 cm’lik ray şeklinde sağ göz kapağı iç hizasında ve sağ kaş üst iç hizasında yüzeysel sıyrık” oluştuğu anlaşıldı.
Öğretmenler olayı saklamaya çalıştı
Tanık olarak davada ifade veren okuldaki öğretmenler ise olayın yaşanmadığına yönelik beyanlar vermesine karşın mahkeme, Adli Tıp raporunu gerekçe göstererek Muhterem Kurt hakkında 5 ay hapis cezasına hükmetti. Hapis cezasının Kurt’un sabıkasız olması gerekçesiyle ertelendiği ve 2014’te Yargıtay’da kesinleştiği öğrenildi.
Silah ruhsatı da almak istedi
2014’de sonuçlanan bu davanın ardından, MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt’un 2015 yılında da silah ruhsatı almak istediği ortaya çıktı. Ancak kesinleşen 5 aylık hapis cezası nedeniyle Kurt’un bu talebinin Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından reddedildiği anlaşıldı.
Adam yaralamadan da sabıkası var
Silah ruhsatı verilmesinin reddedilmesinin gerekçesinde; başka bir davada Muhterem Kurt’un yaralama suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası aldığı, bu cezanın da mahkeme heyeti tarafından teciline karar verildiği belirtildi. Nallıhan Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2006’da sonuçlandırılan bu diğer davada, MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt’un kesici aletle hayati tehlike geçirtecek şekilde yaralama suçu işlediğine karar verildi.
Öğrencisini plastik doğalgaz borusu ile döven ve adam yaralamaktan sabıkalı Muhterem Kurt, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 7 müsteşar yardımcısından biri oldu… MEB’de Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden “sorumlu” olarak görev yapıyor.
MEB’in resmi sitesinde tüm müsteşar yardımcılarının aksine, Kurt’un özgeçmişinin yer almaması da dikkat çekiyor.