02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » FETÖ ile Mücadele Ediyormuş Gibi Çek Pampa!
FETÖ ile Mücadele Ediyormuş Gibi Çek Pampa!

FETÖ ile Mücadele Ediyormuş Gibi Çek Pampa!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Mehmet Görmez’in istifasının ardından başkanlığa Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş atandı. Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Görmez 31 Temmuz’da emekliye ayrıldığını açıklamıştı. Görmez’in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet etmişti.

FETÖ ile Mücadele Ediyormuş Gibi Çek Pampa!

1997-2002 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevi yürüten Erbaş, 2006-2011 yılları arasında da iki dönem aynı fakültenin dekanlığını yaptı. Erbaş’ın görev yaptığı yıllarda, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olan Adil Öksüz de aynı fakültede akademisyen olarak görev yapıyordu.

Cemaat platformunda yönetim kurulu üyeliği yaptı

Erbaş hakkında en dikkat çekici detay ise Kültürlerarası Diyalog Platformu’nda (KADİP) bir dönem yönetim kurulu üyeliği yapması. Fethullah Gülen cemaati tarafından kurulan KADİP, cemaatin “dinlerarası diyalog” adı altında yürüttüğü faaliyetlerin en önemli araçlarından birisiydi. Bu süreçte KADİP’in yönetim kurulu başkanlığını ise 1993-1995 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekanlık yapan ve adı Adil Öksüz ile anılan Suat Yıldırım yapmıştı.

Erdoğan’la hukuku eskiye dayanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Prof. Dr Ali Erbaş’ın 1996 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf paylaşıldı.

Mustafa Kamacı tarafından paylaşılan fotoğrafta AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yan yana görülüyor. Fotoğrafı paylaşan Mustafa Kamacı fotoğrafın 1995 veya 1996 yılında Sakarya’da çekildiğini belirtti.

Erdoğan 20 ismi çağırıp Kuran okutmuş

Öte yandan Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı olarak Prof. Dr Ali Erbaş’ı nasıl seçtiği hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Dini Haberler sitesinin haberine göre, Tayyip  Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı için düşünülen 20 ismi çağırarak tek tek görüştü ve onlara Kuran okutarak mülakata tabi tuttu.

Sitede yer alan iddia şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık olarak 20 aday ile birebir görüşme yaptı. Kimisiyle sohbet etti, kimisinden Kur’an tilaveti dinledi, kimisiyle de şartları konuştu. Hiç bir adaya ümit vermedi ve teşekkür ederek uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, bir kaç gün öncesine kadar 2 aday üzerinde derin derin düşünmeye başladı. Bunlardan biri Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş diğeri ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse.

Prof. Dr. Saffet Köse, Türkiye’nin yetiştirdiği nadir fıkıkçılarından biri. Mütevazi ve olgun tavırlarının yanında eline almış olduğu bütün işleri en güzel şekilde hem temsil hem de en iyi yapmaya çalışan bir bilim adamıydı.

Prof. Dr. Ali Erbaş ise yakın bir zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Devlet erkanı iki aday arasında bir seçim yakmak zorunda kalmış ve Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığına atanmasını uygun gördü. Sayın Erdoğan bu kararını saat 20:00 sularında verdi.”

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın her yolu FETÖ’ye çıkıyor

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cemaat bağlantıları tartışılmaya devam edilirken, Erbaş’ın aynı zamanda Adil Öksüz’ün doktora tezi savunmasında jüri üyesi olduğu ortaya çıktı.

15 Temmuz’un firari ismi Adil Öksüz’ün doktora tezi jürisinde Ali Erbaş’ın da yer aldığı ortaya çıkarken, Odatv’den Barış Terkoğlu’nun konuyla ilgili haberi şöyle:

Çiçeği burnunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş daha çok tartışılmaya devam edecek.

Evet, Erbaş FETÖ’nün en önemli platformlarından biri olan KADİP/Kültürlerarası Diyalog Platformunun yönetim kurulu üyesiydi.

Evet, FETÖ’nün Abant Toplantıları’nın müdavimleri arasındaydı.

Evet, Erbaş FETÖ’nün kapatılan Kimse Yok Mu Derneği’nin etkinliklerinde vitrine çıkıyor, onlar için “gönül erleri” diyordu.

Keşke sadece bu kadar olsaydı!

15 Temmuz darbesinin merkezi Akıncı Üssü’ydü.

15 Temmuz’un “yazılabilmiş tarihi”ne göre Akıncı Üssü’nde FETÖ’nün beyni ise Adil Öksüz’dü.

Nasıl olduysa o gece gözaltına alınan Öksüz, “tarla bakmaya gitmiştim” dedi, serbest bırakıldı ve zeytinyağı gibi kaçıp gitti.

Hala aranıyor…

Malum; Adil Öksüz, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Yardımcı Doçent’ti.

Herkesin bildiği sır, Adil Öksüz’ü 1994 yılında henüz bir yüksek lisans öğrencisiyken üniversiteye alan ve okulda himaye eden isim eski Dekan Prof.Dr. Suat Yıldırım’dı. FETÖ sanığı Yıldırım, 4 Eylül 2015’te firar etti.

Yıldırım, Sakarya’da İlahiyat Fakültesi’nin kurucuları arasındaydı, “üniversitenin imamı” olarak biliniyordu. Belki de tüm bu nedenlerle Sakarya İlahiyat Fakültesi, FETÖ’nün kalelerinden biriydi.

Şimdiki Diyanet İşleri Başkanı Erbaş işte bu fakülteden çıktı. Suat Yıldırım’la hem okulda hem FETÖ kurumlarında beraber çalıştı.

Tabii Adil Öksüz’le de.

Gelelim konumuza.

Sahi Adil Öksüz’ün doktora tezi neydi?

YÖK arşivinde Öksüz’ün 2003 tarihli tezi “Ceza Hükümleri açısından Tevrat ve Kuran” başlığını taşıyor.

Dinlerarası Diyalog Projesi’ne uygun şekilde, iki kitabı Ceza Hükümleri açısından karşılaştırıyor.

Tavır olarak iki kitabın ceza kanunlarının benzeştiğini öne süren Öksüz, Tevrat’ın ceza hükümlerinin zina ya da cinayet gibi suçlarda sanılanın aksine Kuran’dan daha sert olduğunu öne sürüyor.

Şaşırtıcı değil, Öksüz’ün tez danışmanı Suat Yıldırım’dan başkası değil.

Öksüz, Yıldırım’ın danışmanlığında hazırladığı tezini juriye sunarak “doktor” ünvanını kazandı..

Peki bu juri kimlerden oluşuyordu?

Öksüz’ü “doktor” yaparak akademide önünü açan isimler kimlerdi?

Hayatın “tesadüfleri” şaşırtıcı!

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cemaat bağlantıları tartışılmaya devam edilirken, Erbaş’ın aynı zamanda Adil Öksüz’ün doktora tezi savunmasında jüri üyesi olduğu ortaya çıktı.

Prof. Dr. Ali Erbaş kimdir?

1961 yılında Ordu’nun Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Köyünde doğdu. İlkokulu Yeşilyurt Köyü İlkokulunda okudu. 1980’de Sakarya İmam-Hatip Lisesi’nden, 1984’de ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.1982-1993 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı çeşitli camilerde din görevlisi olarak vazife yaptı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 1987’de Tefsir Anabilim Dalında “Kur’an’daki Tekrarlar” isimli teziyle Yüksek Lisansını, 1993’te ise Dinler Tarihi Anabilim Dalında “İlâhî Dinlerde Melek İnancı” isimli teziyle doktorasını tamamladı.1988-1990 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde Master ve Doktora öğrencileri için açılan ihtisas kursuna devam etti.

1993 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 1994 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Paris’te Centre George Pompidou ve Sorbonne Üniversitesi kütüphanelerinde Dinler Tarihi ve Din Bilimleri alanında araştırmalar yaptı. Daha sonra 1996-1997 öğretim yılının başından itibaren bir yıl boyunca Strasbourg Beşerî Bilimler Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak alanıyla ilgili araştırmalar yaptı.

1997-1998 öğretim yılı başında yurda döndü ve Kasım 1998’de Doçent, Ocak 2004’de Profesör oldu.

1993-2006 yılları arasında Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı ve yine aynı tarihler arasında Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanlığı yaptı.

1997-2002 yılları arasında 5 yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2006-2011 yılları arasında iki dönem aynı fakültenin Dekanlığını yürüttü. 2003-2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi’nde Senato Üyesi, 2006-2011 yılları arasında ise aynı üniversitede Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atandı.

Prof.Dr. Ali Erbaş 08 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.12 kitabı, çok sayıda makalesi ve yurt içinde ve yurt dışında sunduğu pek çok sempozyum bildirisi ve konferansı bulunan Prof.Dr. Ali Erbaş evli ve 4 çocuk babası.