AKP yandaşı Yeni Söz gazetesi başyazarı Can Kemal Özer, Atatürk’ü sevenlerin Müslüman olmadığını öne sürdü. Yeni Akit gazetesi de 10 Kasım’da Atatürk’e hakaret yağdıran Osman Yüksel Serdengeçti için manşetten taziye mesajı yayımlayarak tepki göstermiş, Akit yazarı Ali karahasanoğlu ise “biz de mi Atatürkçü olsak” başlıklı yazısında bu değişimi eleştirmişti.
“Atatürk’ü Seven Müslüman Değildir”
İşte yandaş yazarın yazısından o bölüm;
“Abdülhamid, Mustafa Kemal ve mahallemize sokulan münafıklar”
“Günümüz Türkiye’sinde bir kişiye Sultan Abdülhamid Han ve Mustafa Kemal Paşa hakkındaki görüşlerini sorduğunuzda kişinin gerçek kimliğini hemen öğrenirsiniz.
Şunu açıkça söylemek mümkün Abdülhamid’i seven Müslüman, sevmeyen ise laikçi, dönme ve Kemalist’tir. Atatürk’ü sevenlerin Müslüman değildir.”
Yandaşın çadır tiyatrosu… Şimdi de Atatürkçü taklidi yaptı
“ZIDDI DA PAŞA İÇİN GEÇERLİ”
“Zıddı da Paşa için geçerli. Elbette kimsenin kimseyi sevmek gibi bir mecburiyeti yok. Dileyen Abdulhamid’i, dileyen de Paşa’yı sever veya sevmez. Abdülhamid Han, ecdadının mirası olan toprak ve devleti, inşa ruhuna uygun bir şekilde ayakta tutmak için ömür tüketmiş dâhî bir Sultan. Paşa ise ecdadın yurdunda, onların değerlerini altüst ederek bir sistem inşasına çalışmış bir subay.”
“ALFABEYİ YASAKLAMIŞ, LİSANI TAHRİP ETMİŞ, HİLAFETİ İLGA ETMİŞ..”
Can Kemal Özer, “Bu topraklar İlay-ı Kelimetullah için fethedilip, yurt yapılmış, 10 asır bu uğurda terk dökülüp, can verilmiştir.
“Sonra birileri gelip, Kur’an-ı yasaklamış, ezanı susturmuş, geçmişle bağı kopartmak için alfabeyi yasaklamış, lisanı tahrip etmiş, hilafeti ilga etmiş, ulemayı asmış, toprakları işgalden kurtaran kahraman çeteler ve Kuvayı Milliye hareketlerini yok etmiş, bu toprakların fatihlerinin, sahiplerinin türbelerine ziyareti yasaklamış, kitabelerini sökmüş, eserlerini yıkmış, kitapları, arşivleri çöpe atmış, camilerini meyhane veya kerhaneye çevirmiş… Sonra da ‘sevmek zorundasın’ diye dayatılmış.”
“PAŞA HAKKINDAKİ SÖZLERİNE KİMSE KATILMAK ZORUNDA DA DEĞİL”
“Erdoğan bu ülkedeki dindar, Kemalist, ulusalcı, ateist herkesin Cumhurbaşkanı. Söz ve icraatlarında önceliği, partisi veya şahsi menfaatleri değil, milletin bütünlüğü, ülkenin çıkarları… Ama Erdoğan aynı zamanda bir siyaseti partinin de genel başkanı. Bu yüzden seçmeni olan da, olmayan da edep dairesi içinde eleştirme, beğenip beğenmeme hakkına sahip. Hangi ülke menfaati için söylemiş olursa olun, Paşa hakkındaki sözlerine kimse katılmak zorunda da değil”
Rasim Ozan eleştirisi:Demek ki daha Bank Asya taksitleri bitmemiş
“Paşa ile babasını aynı kefeye koyan, her devrin ağzı bozuk adamlarını millet zaten tanıyor. Demek ki daha Bank Asya taksitleri bitmemiş, bitsin o zaman Erdoğan’a da söver bugünün el süstü hokkabazları”
Yeni Akit’ten 10 Kasım’da Serdengeçti manşeti
Yeni Akit gazetesi de 10 Kasım’da diğer havuz medyasının aksine Atatürkle ilgili tek satır haber görmedi. Aksine Atatürk’e hakaretler yağdıran Osman Yüksel Serdengeçti için 1. sayfadan taziye mesajı yayımladı.
“Biz de mi Atatürkçü olalım”
Erdoğan’In Atatürk çarkına Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu’ndan da tepki geldi. Karahasanoğlu “Biz de mi Atatürkçü olalım” diyerek yazısında Erdoğan’ın Atatürk çarkını ironik bir dil kullanarak eleştirdi.
İşte Karahasanoğlu’nun yazısından bir bölüm:
“AK Parti, 2019 seçimlerinde % 51’i garanti etmek için, yeni bir açılım yapıyor”muş..
“Atatürk ile ilgili konularda daha yumuşak mesajlar veriyor”muş..
Şu partilinin konuşmasından..
Bu partilinin bayram kutlamasından yola çıkılarak, bir neticeye varmak mümkün değil ama..
Meseleyi de önce, doğru şekilde masaya yatırmak gerekir..
Atatürkçülük nedir?
Atatürkçülüğün ne olduğunu söylerseniz, AK Parti’lilerin mesajlarını da daha sıhhatli değerlendirmiş oluruz..
Olur ya..
AK Parti’lilerin ötesinde..
Belki biz de..
Durumumuzu değerlendiririz..
Öyle ise buyrun..
Atatürkçülüğü masaya yatıralım..
Mesela..
Bu ülkede, yıllarca başörtü yasağı uygulanırken, mahkemeler verdikleri kararlara gerekçe olarak, “Atatürkçülüğü” gösterdikleri için söylüyorum..
Atatürkçülük, başörtü yasakçılığı mıdır?
“Evet” deniliyor ise..
“Mahkemelerin eski dönemde verdiği yasakçı kararların gerekçesi doğrudur” deniyorsa..
“Aman, uzak dursun” derim.. ”