02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » İmam Hatip Sevdası
İmam Hatip Sevdası

İmam Hatip Sevdası

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,Trakya ve Balkanlar’dan gelen imam hatip liseleri müdür ve öğretmenleriyle Edirne’de bir araya geldi. Müslümanların düzenlediği canlı bomba eylemlerine değinen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez; “Bütün Müslümanları bu kötülükler sarmışken, sizin ülkenizde niye bunlar olmuyor? Batılısı da doğulusu da soruyor. Benim verdiğim cevap şu oluyor. Hamdolsun bizde imam hatip liseleri var.” dedi..

İşte Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in o konuşmasından başlıklar;

“Teröristler İslam Alimi Yetiştiren Üniversitelerden Mezun”

-Bundan bir müddet önce İran ve Suudi Arabistan’a ziyaretlerim olmuştu. Ben Suudi Arabistan’a giderken yolda 38 kişinin idam edildiğini öğrendik. Ertesi gün yaptığımız toplantıda şunu ifade ettim. Dün biz yoldayken siz 38 insanı idam etmişsiniz. İdam sebeplerine baktığımız muhtelif yerlere bomba yerleştirerek, insanları katletmiş, bazı binaları tahrip etmişler ve benzeri suçları var. Başka insanların katline neden olmuşlar. Fakat idam edilenlerin kimliklerine baktığımda 16-17 tanesi ülkenizde bütün dünyaya İslam alimi yetiştiren, üniversitelerden mezun, şeriat fakültelerinden mezun olmuşlar. Bu aynı zamanda eğitim sistemimizi, insan yetiştirme düzenimizi gözden geçirmek gerektiğini göstermiyor mu?

“Bizde İmam Hatiplar olduğu için canlı bomba olmuyor”

-Bütün Müslümanları bu kötülükler sarmışken, sizin ülkenizde niye bunlar olmuyor. Batılısı da doğulusu da soruyor. Benim verdiğim cevap şu oluyor. Hamdolsun bizde imam hatip liseleri var. Neden imam hatip liseleri çok önemli, çünkü imam hatip liselerinin müfredatı kainatın ayetleriyle, kitabın ayetlerini birlikte veriyor. Çünkü imam hatip liselerindeki müfredat bütün eksikliklerine rağmen hakikatın herhangi bir insanın tek elinde olmadığın öğretiyor.