02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Bir Tek Emniyete Gidip Çay İçmemiş
Bir Tek Emniyete Gidip Çay İçmemiş

Bir Tek Emniyete Gidip Çay İçmemiş

Türkiye’nin kalbine  bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısı ile ilgili ortaya çıkan detaylar bu kadar da olmaz dedirtti.Habertürk Gazetesi’nden Fevzi Çakır ve Cemal Doğan’ın haberine göre saldırı sabah yapılacaktı, servis saatini kaçırınca saldırgan bomba yüklü araçla akşama kadar Ankara sokaklarında dolaştı.

Habertürk’ün haberine göre, Araca bomba Diyarbakır’da yerleştirildi. Ankara’ya geldiğinde algat’ta plaka değiştirildi. Araca takılan ’06 FB xxxx’ plakanın bir mühendisin aracına ait olduğu, bu aracın bir ay önce galeriye satıldığı ortaya çıktı. İlanı internetten gören teröristlerin, aynı marka ve model aracın plakasını kopyaladığı belirlendi.

21 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara’yı kana bulayan saldırının ardından Ankara, Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Diyarbakır, Sakarya ve Düzce’de operasyonlar düzenlendi. Operasyon kapsamında 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında saldırıyı planlayan ve daha önce patlamanın gerçekleştiği Merasim Sokak’ta keşif yapan K.O isimli şahıs ve aracı hırsızlık çetesinden satın alıp bu isimlere teslim eden M.A ile bomba düzeneği temin eden A.K. da var.

Bomba Yüklü Araçla Ankara Turu

Adana ’da yurtdışına kaçmak üzereyken yakalan K.O.’nun, saldırıyı sabah saatlerinde yapmayı planladığı ortaya çıktı. K.O. ifadesinde sabah servis saatinin kaçırılması sonucu eylemin akşam iş çıkışına kaydırıldığını söyledi. Bomba yüklü araç akşama kadar Ankara sokaklarındaydı.